Jaka duza skrzynia???

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Jaka duza skrzynia???

Postprzez tsubasa1982 » 6 wrz 2015, o 10:50

witam mam wzmacniacz gta 400
gta_400_134.jpg
gta_400_134.jpg (18.89 KiB) Przeglądane 284 razy
i glosnik audion sw 0810
<
audion.jpg
i tu moje pytanie jak duza skrzynia musi byc do tego glosnika??? glosnik ma niby 250w rms i 25cm srednicy.ktos sie zna na tym lub ma doswiadczenie???
Avatar użytkownika
tsubasa1982
Badacz tematu
 
Posty: 162
Dołączył(a): 12 kwi 2008, o 15:08
Lokalizacja: Gołańcz

Jaka duza skrzynia???

 

Re: Jaka duza skrzynia???

Postprzez GolfiarzJR » 6 wrz 2015, o 11:02

Oblicz sobie tym programem WinISD , a tak na listry to myśle że z takim głośnikiem to ja bym to upchał do 30litrów i powinno być wporzo
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Jaka duza skrzynia???

Postprzez tsubasa1982 » 6 wrz 2015, o 11:27

a ten wzmak pociagnie ten glosnik ???czy glosnik bedzie za slaby do tego wzmaka??
Avatar użytkownika
tsubasa1982
Badacz tematu
 
Posty: 162
Dołączył(a): 12 kwi 2008, o 15:08
Lokalizacja: Gołańcz

Re: Jaka duza skrzynia???

Postprzez GolfiarzJR » 6 wrz 2015, o 11:52

Na tym się nie znam , ale wydaje mi się że cięzko będzie miał , moge się mylić
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Jaka duza skrzynia???

Postprzez tsubasa1982 » 6 wrz 2015, o 13:16

ok dzieki za pomoc
Avatar użytkownika
tsubasa1982
Badacz tematu
 
Posty: 162
Dołączył(a): 12 kwi 2008, o 15:08
Lokalizacja: Gołańcz

Re: Jaka duza skrzynia???

Postprzez gawior » 21 wrz 2015, o 12:52

Chwila minęła, ale nie szedł bym w Audiona. Miałem z tym odczynienia i gdzieś wala się czyjaś szt po piwnicy 20cm ze spaloną cewką.
Producent nie podawał parametrów do tego ustrojstwa, więc o wyliczeniu obudowy można zapomnieć. Te szczątkowe dane o głośnik są także przerysowane.
Lepiej dołożyć parę zł i kupich np. Powerbsaa S-124, S-12 ( tyle że to 30cm ).

Kolejna sprawa, to to, że ten wzmacniacz jest ciut zasłabły do suba 300W

Może podaj ile chcesz wydać na wzmacniacz i ile na głośnik, to coś się pomyśli.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
gawior
Gaduła
 
Posty: 497
Dołączył(a): 12 kwi 2012, o 20:02
Lokalizacja: Częstochowa


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości