Jak zainstalować radio Alpha?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Jak zainstalować radio Alpha?

Postprzez Eero » 1 lis 2009, o 23:44

Może dla wielu wyda się to oczywiste, ale ja jeszcze nie zmieniałem radia. Chodzi mi o wyjęcie radia, które jest obecnie i wstawienie do mojego Golfa radia VW Alpha. Radio VW Alpha, jak wynika z naklejki w bagażniku, było w moim samochodzie oryginalnie, a więc myślę, że montaż będzie łatwy. Aha, gdy zakładali obecne radio musiałem zapłacić za jakąś przejściówkę 10 zł. Czy możecie powiedzieć jak wymontować radio Clarion i zamontować radio Alpha, na co zwrócić uwagę itd.? Dziękuję z góry za pomoc.
Ostatnio edytowano 2 lis 2009, o 17:19 przez Eero, łącznie edytowano 1 raz
Eero
Czytacz
 
Posty: 140
Dołączył(a): 29 mar 2009, o 21:20
Lokalizacja: Północ

Jak zainstalować radio Alpha?

 

Postprzez swatu » 2 lis 2009, o 11:09

zazwyczaj radio wyciaga sie 2 malymi kluczykami które ,sa dołączone do radia .
jesli radio ma "dziurki"ma górnej obudowie wcisnij cos płaskiego i dognij blaszki które od góry trzymaj radio.
jeśli wszystkie kostki były orginalne nic nie bylo przerabiane to wystarczy wpiąc w nowe radio Alpha i juz.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 2 lis 2009, o 19:43

znalazłem coś takiego

Obrazek Obrazek
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Eero » 2 lis 2009, o 22:21

dzięki, to obrazki radia Alpha z Golfa III, pierwsze montowane było do 93, a drugie od 93. Może w necie byłaby gdzieś instrukcja obsługi jesli są takie obrazki?
Eero
Czytacz
 
Posty: 140
Dołączył(a): 29 mar 2009, o 21:20
Lokalizacja: Północ

Postprzez marcinkoz2910 » 2 lis 2009, o 22:40

Eero, poszukaj w googlach lub na elektroda.pl ja tam do gamma znalazłem
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Eero » 6 lis 2009, o 20:14

Co to znaczy, że na tym radiu się pokazuje niekiedy taki znak jakby nieskończoności ( "8" tylko, że w poziomie).
Eero
Czytacz
 
Posty: 140
Dołączył(a): 29 mar 2009, o 21:20
Lokalizacja: Północ


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości