Jak sprawić żeby zaczęły grać ?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Jak sprawić żeby zaczęły grać ?

Postprzez klanhker » 3 cze 2009, o 10:12

Witam, w moim golfie mam glosniki w tylnej polce, dudnią mi tam, sa podpiete za pomoca jakiejs partyzanckiej instalacji. mam jeszcze glosniki w poszybiu ale one nie graja. powiedzci mi jak zrobic, co i gdzie musze podpiac zeby mi jeszcze graly te glosniki z podszybia?
ps. nie mam zadnych wzmacniaczy, tub itp.
Avatar użytkownika
klanhker
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 16:38
Lokalizacja: TK

Jak sprawić żeby zaczęły grać ?

 

Postprzez pawelek03576 » 3 cze 2009, o 10:16

klanhker, kup pare metrów kabla głośnikowego i wszystko porządnie podłącz wtedy powinno być ok :cwaniak:
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez swatu » 3 cze 2009, o 10:16

jesli masz glodniki w przednich dzwiach,to poprowadz od nich kabel do tych tweeterów w podszybiu,w orginalnym okablowaniu wlasnie tak jest ze podszybie jest razem z tymi w przednich dzwiach.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 3 cze 2009, o 10:22

A jeśli nie masz okablowania to tak jak już kolega wspomniał kup przewód głośnikowy i ładnie po podłączaj
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez klanhker » 3 cze 2009, o 12:11

w drzwiach nie mam glosnikow, poprzedni walsciciel zabral :/ mam tylko w podszybiu oryginalne i tylnej polce dwa JBL`e
Avatar użytkownika
klanhker
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 16:38
Lokalizacja: TK

Postprzez pawelek03576 » 3 cze 2009, o 12:20

kolego tak jak mówiłem puść nowe kable nie jest to trudne a i jakie masz radio ??
Avatar użytkownika
pawelek03576
Gaduła
 
Posty: 588
Dołączył(a): 7 maja 2008, o 16:42
Lokalizacja: wójcice

Postprzez swatu » 3 cze 2009, o 13:13

klanhker napisał(a):w drzwiach nie mam glosnikow
a zostawił chociaz kable jesli tak to zrób przedłuzke do podszybia
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez klanhker » 3 cze 2009, o 14:04

kabli tez nie ma :/ wszystko dziad zabral ;p a radio mam blaupunkta....skocze jakos na dniach do sklepu i zakupie sobie troche tego kabla i zaczne cos kombinowac :) jak cos to bede dalej pytal :wstyd:
Avatar użytkownika
klanhker
Badacz tematu
 
Posty: 156
Dołączył(a): 1 lis 2007, o 16:38
Lokalizacja: TK

Postprzez gomez1982 » 3 cze 2009, o 14:58

To jedna rada wywal tą partyzancką instalację i podłącz po swojemu.Ja jak podłączałem u siebie głośniki to też wywalałem kable które ktoś położył wcześniej.
Przednie podłącz pod kostkę na front a tył na tył to jest chyba jasne.

Kup dobre kable najlepiej z miedzi beztlenowej.

No w sumie najlepiej jak byś się pozbył tylnych i kupił jakiś zestawił na przód ale to pewnie nie wchodzi w rachubę ze względu na koszta.
Moja Śliweczka
Gwint str. 10
Obrazek
Avatar użytkownika
gomez1982
Gaduła
 
Posty: 709
Dołączył(a): 13 mar 2009, o 00:00
Lokalizacja: Gdynia


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości