Siemano
Mam mały problem. Przyszedł mi dzisiaj wzmak do autka. no i chciałbym sprawdzić w warunkach domowych czy śmiga. Jak sie do tego zabrac. Tzn wiadomo, ze musi być co najmniej 12 V ale jaki musi być amperarz na zasilaczu?
Nie chciałbym czasem zfajfczyć ncizego takze wole zapytać.
Z góry dzięki za odp
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jak sprawdzić działanei wzmaka w warunakch domowych
Moje 3 największe miłości:
moja przyszła żonka
Górnik Zabrze
moja czarna bestia VW Golf III 1.8 GT
a to on http://www.golf3.pl/topics2/czarna-best ... t16546.htm
moja przyszła żonka
Górnik Zabrze
a to on http://www.golf3.pl/topics2/czarna-best ... t16546.htm-

szczurens - Czytacz
Wez aku do domu.Prowadzisz 2 przewody z akumulatora do plusa we wzmacniaczu i minus do minusa.Uziemienia nietrzeba podłączać.Jeszcze musisz podlączyc z plusem sterowanie,czyli 2 plusy we wzmaku do akumulatora ze znakiem +.Mam nadzieje ze wiesz o co biega...
Ground to jest minus a do remote musisz podpiac 12V zrob mostek (kawalek kabla) z suplay 12V.Jesli chcesz podłączyc np kompa to we wzmacniaczu masz wejscie na RCA tzw chinche a w kompie jack amly czyli potrzebujesz kabel maly jack z jednej strony RCA z drugiej mozesz go albo samemu zrobic albo kupic...mam nadzieje ze Ci pomogłem
Ground to jest minus a do remote musisz podpiac 12V zrob mostek (kawalek kabla) z suplay 12V.Jesli chcesz podłączyc np kompa to we wzmacniaczu masz wejscie na RCA tzw chinche a w kompie jack amly czyli potrzebujesz kabel maly jack z jednej strony RCA z drugiej mozesz go albo samemu zrobic albo kupic...mam nadzieje ze Ci pomogłem

-

Pascal - Members
szczurens napisał(a):Tzn wiadomo, ze musi być co najmniej 12 V ale jaki musi być amperarz na zasilaczu?
Myślę że na dobrym prostowniku powinno odpalić, ale był bym bardziej przekonany do metody podłączenia na chwilę do AKU.
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Sprawdziłem
Działa i jest wszystko ok. Dzięki za pomoc
Działa i jest wszystko ok. Dzięki za pomocMoje 3 największe miłości:
moja przyszła żonka
Górnik Zabrze
a to on http://www.golf3.pl/topics2/czarna-best ... t16546.htm
moja przyszła żonka
Górnik Zabrze
a to on http://www.golf3.pl/topics2/czarna-best ... t16546.htm-

szczurens - Czytacz
tak jako ciekawostkę
jeśli macie w domu stary komputer to wyciągnijcie z niego zasilacz, złączcie kabelek zielony z obojętnie jakim czarnym i wtedy po włączeniu wtyczki do kontaktu zasilacz będzie działał bez komputera
po takim zabiegu macie w domu możliwość uruchomienia wielu rzeczy na 12v, a nawet na 5v,9v itp. (każdy żółty kabelek to 12v, każdy czarny to masa)
taki zasilacz ma 300-400W więc nawet można skrzynie basową podłączyć
jeśli macie w domu stary komputer to wyciągnijcie z niego zasilacz, złączcie kabelek zielony z obojętnie jakim czarnym i wtedy po włączeniu wtyczki do kontaktu zasilacz będzie działał bez komputera
po takim zabiegu macie w domu możliwość uruchomienia wielu rzeczy na 12v, a nawet na 5v,9v itp. (każdy żółty kabelek to 12v, każdy czarny to masa)

-

Firestone - Czytacz
Firestone napisał(a):tak jako ciekawostkę
prawde mowi!! :d
-

lysutki - Badacz tematu
tylko po co rozbierc komputer ja wystarczy zwykły prostownik z regulacja napiecia jak i najzwyklejszy akumulator.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja akurat miałem jakiś stary w piwnicyswatu napisał(a):tylko po co rozbierc komputer
na pewno ktoś ze znajomych ma stary komputer albo jakiś stary zasilacz to popytajcie i może wam dadzą za browara
prostownik i aku trochę miejsca zajmuje
w sumie każde rozwiązanie dobre
-

Firestone - Czytacz
Firestone napisał(a):tak jako ciekawostkę
300-400w ma łącznie
- eugeniusz
- Berbeć
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio