jak nagrac płytke zeby ja radyjko odtworzyło?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

jak nagrac płytke zeby ja radyjko odtworzyło?

Postprzez mafju » 22 mar 2011, o 22:28

Witam mam problem mianowicie kupiłem radyjko peiyinga 8128m i nie wiem jak nagrac płytkke zeby to radyjko ja odtworzyło ??jaką prędkościa i jakiem programem i w jakim formacie, próbowałem w mp3 i w audio lecz nie wziołem poprawki na prędkość nagrywania i zmarnowałem dwie płytki..
Avatar użytkownika
mafju
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 21 cze 2010, o 20:04
Lokalizacja: z daleka

jak nagrac płytke zeby ja radyjko odtworzyło?

 

Postprzez Mateusz13041 » 22 mar 2011, o 22:34

mam to samo radyjko ja nagrywam programem ashampoo potem Nagraj pliki i foldery a następnie prędkość 8x i wszystko śmiga jak należy :mrgreen: co do tego ile piosenek wejdzie zależy od tego jakie są długie ale z 150 powinno spokojnie wejść albo i wiecej
Ostatnio edytowano 22 mar 2011, o 22:38 przez Mateusz13041, łącznie edytowano 2 razy
----------------------------------------------------
MÓJ GOLFIK ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA
----------------------------------------------------
Avatar użytkownika
Mateusz13041
Czytacz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 8 sie 2008, o 17:38
Lokalizacja: Eschweiler/Konin
Rocznik: 1994
Silnik: 1598 ABU
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez mafju » 22 mar 2011, o 22:36

ale w jakim formacie mp3 czy audio i ile piosenek maksymalnie i rozmiarowo ile na płytce moze byc??
Avatar użytkownika
mafju
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 21 cze 2010, o 20:04
Lokalizacja: z daleka

Postprzez sweetboy90 » 22 mar 2011, o 22:38

moze problem tkwi w tym na jakiej plycie nagrywasz... zwyklej cd-r??? co do predkosci to nie wiem czy ma jakis wplyw bo powinno ci odczytac ale by przeskakiwalo jak porysana plyta, przynajmniej ja tak mialem jak nagrywalem w za duzej predkosci
Avatar użytkownika
sweetboy90
Badacz tematu
 
Posty: 329
Dołączył(a): 21 maja 2009, o 19:51
Lokalizacja: Śrem Ostrowo

Postprzez gaceq » 23 mar 2011, o 19:56

Przecież ten model czyta mp3. Prędkość nie ma tu nic do rzeczy. Może radyjko coś nie kręci ?? Czyta jakiekolwiek płyty ??
Avatar użytkownika
gaceq
Badacz tematu
 
Posty: 199
Dołączył(a): 5 lip 2009, o 18:41
Lokalizacja: Starachowice

Postprzez mroova » 23 mar 2011, o 20:17

Mam leciwy już odtwarzacz CD-Audio i tutaj prędkość nagrywania ma duże znaczenie. Wolniej nagrane = dokładniej nagrane. Szybciej nagrane płytki przeskakiwały (a to urządzenie pracuje w domu, a nie w aucie). Spróbuj nagrać płytkę jak najwolniej się da - dla próby. Plików CD-Audio na normalną płytkę CD-R powinno się zmieścić około 20 (zależne od długości piosenek). Pliki MP3 mają różną jakość, która przekłada się na wagę plików (bitrate). Powiedzmy, że jeden plik ma około 5MB czyli 700MB / 5 = 140 plików.
Avatar użytkownika
mroova
Czytacz
 
Posty: 150
Dołączył(a): 1 sie 2010, o 12:22
Lokalizacja: Pszów
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez swatu » 23 mar 2011, o 21:06

ale w jakim formacie mp3 czy audio i ile piosenek maksymalnie i rozmiarowo ile na płytce moze byc??
to zalezy czy radio czyta mp3 jesli tak to mozesz nagrywac mp3 i audio ,mp3 najlepeij nagrywac jako dane z najnizsza predkościa ja u siebie daje 10x.
Jesli chodzi i ilosc utworów na plytce to w każdym programie do wypalania plyt po dodaniu plików które chcesz nagarac jest taki pasek z ogranicznikiem wskazujacy ile miejsca jest na plycie .
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mafju » 23 mar 2011, o 21:08

czyta płyty tylko nie nagrane przezemnie bo moja nagrywarka nie ma opcji aby nagrywac z prędkościa 8x bo najmniejsza predkosc to 16x
Avatar użytkownika
mafju
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 21 cze 2010, o 20:04
Lokalizacja: z daleka

Postprzez swatu » 23 mar 2011, o 21:13

sprobuj zainstalowac nowszy program do wypalania i sprawdz jakie ma dospepne predkosci
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mafju » 24 mar 2011, o 00:04

nie no instalacja nowszego programu nic tu nie da, bo poprostu nagrywarka nie ma takiej opcji najmniej 16x, ale sprawa z nagrywaniem zakończona nagrałem dwie płytki cd obie pełne na chwile powinny mi wystarczyc a potem planuje kupiz nowy naped do kompa z odpowiednia nagrywarka albo moze radyjko sie kiedys lepsze kupi :mrgreen:
Avatar użytkownika
mafju
Czytacz
 
Posty: 44
Dołączył(a): 21 cze 2010, o 20:04
Lokalizacja: z daleka

Postprzez swatu » 24 mar 2011, o 09:03

mafju napisał(a):planuje kupiz nowy naped do kompa z odpowiednia nagrywarka
no to chyba powinno naprawic problemy nowsze modele maja juz opcje nagrywania od 4.2x
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości