elipsy poprostu zawsze sa koaksjalne i ludzie montują je z tyłu i tu tkwi błąd...
jeśli ktoś sie upiera przy głośnikach w półce to zapraszam do posłuchania moje sprzętu- gwarantuje, że zmieni zdanie
Moderator: Moderator
elipsy poprostu zawsze sa koaksjalne i ludzie montują je z tyłu i tu tkwi błąd...
Sa rozne glosniki - eliptyczne, z membrana wielokatna (hexagonalne ?) ale mozna powiedziec, ze sa to udziwnienia. Trzeba tez dokonac moim zdaniem pewnego wyboru w nastawieniu na audio w samochodzie bo stereo w domu a car audio to troche dwa rozne tory. Ja generalnie wybralem dazenie do jakosciowego stereo, rodem z domu gdzie, juz na poziomie hifi badz to audiofilskim, elipsy i inne kombinacje nie maja racji bytu. Wszystko zalezy od tego czego sie oczekuje od samochodowego grania. Mam kolege, ktory ma w seicento 135mm przod, tylnia polka to dwudrozna elipsa i nedzny Sony xplod za 200zl i twierdzi, ze fajnie lupie. Nie chce nikogo na sile nawracac, ale zachecam po swojemu, czyli kontrolna zj ebka usera na forum
zeby kierowali sie pewnym sensownym kanonem w budowaniu nawet prostego audio za grosze w aucie.
nie koniecznie musi być okrągły... kolejny przykład:
co do sensu(a raczej jego braku) głośników z tyłu się zgadzam, co do wpływu kształtu nie do konca..
mozna by kiedyś je wznowić przy piwku 
Majdul napisał(a):kupilem sobie te glosniczki i w jednej samarece cos jest i nie wiem co to, jakies takie male czarne klejace palki w papierku 8 sztuk tego jest. Co to jest ? i do czego to sluzy ?
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości