...a, jeszcze jedno, czy opłaca się podłączać te maluchy, czy słychać jakąś wyraźną poprawę dźwięku jak one są?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Głośniki wysokotonowe, jakie wybrać i czy wzmacniacz...?
witam...słuchajcie, mam u siebie w sumie 6 głośników, 4 z przodu i dwa z tyłu... te z przodu są podłączone po dwa na jednym kablu (dwa w drzwiach blaupunkta i dwa te standardowe golfa z przodu w desce rozdzielczej, oba zestawy 2-drożne) zaś te z tyłu 3-drożne (blaupunkta gt 693 220W), teraz moje pytanko, czy jeżeli bym chciał podłączyć jeszcze te wysoko tonowe to raz jakie a dwa to czy muszę mieć jakiś wzmacniacz czy coś takiego bo póki co chodzą u mnie teraz bez żadnych tego typu rzeczy, mają one bezpośrednie podłączenie do radia... dzięki z góry
...a, jeszcze jedno, czy opłaca się podłączać te maluchy, czy słychać jakąś wyraźną poprawę dźwięku jak one są?
...a, jeszcze jedno, czy opłaca się podłączać te maluchy, czy słychać jakąś wyraźną poprawę dźwięku jak one są?- Tiiger
- Czytacz
trudno powiedzieć czy zobaczysz różnicę, wkońcu to tylko tweetery, nie musisz do nich wzmacniacza, wystarczy ze się podepniesz pod tylne w taki sposób jak masz i przednie zrobione
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
gdy masz mocne głośniki które słabo grają podłączone pod radio, np jak masz radio 4x45W a chcesz mieć 4 głośniki po 60W lub więcej to kupujesz 4 kanałowy wzmacniacz pod te głośniki i gra jak ta lala
Moje byłe MK3 VR6

PiJey88 - Administrator
nie wiem czy u mnie op?aca si? wydawa? ok 200-300z? na wzmacniacz skoro nie mam w planach monta?u saba
a nie wydaje mi sie ze g?o?niki tylne jako? b?d? lepiej gra?y a teraz tez jest super jak for mnie
....chyba ?e si? myl?

a nie wydaje mi sie ze g?o?niki tylne jako? b?d? lepiej gra?y a teraz tez jest super jak for mnie
....chyba ?e si? myl?

- Tiiger
- Czytacz
ja ci poda?em przyk?ad, i nie pisa?em zeby? sobie kupi? wzmaka, pyta?e? "kiedy si? go montuje?"
Moje byłe MK3 VR6

PiJey88 - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio