Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
na www.vwgolf.pl jest napisane:
NIE MONTUJEMY GŁOŚNIKÓW Z TYŁU PONIEWAŻ...
- Montowane w półce cechują się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
- Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
- Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
- Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
- Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
- niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które można by dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
- W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłócą się z subwooferem.
- Montowane w półce cechują się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
- Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
- Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
- niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które można by dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
- W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłócą się z subwooferem.
-

krazek1 - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
krazek1 napisał(a):NIE MONTUJEMY GŁOŚNIKÓW Z TYŁU PONIEWAŻ...
A co najważniejsze czego tam nie było to:
SĄ REKLAMĄ DLA ZŁODZIEI!!!!!
Rozwalą Ci zamek w bagażniku wyrwą półkę z głośnikami i dowidzenia!!!
Naprawa zamka i zakup nowej półki to zakup, którego każdy z nas wolałby uniknąć.
- TOMMy
- Czytacz
krazek1 napisał(a):na www.vwgolf.pl jest napisane:
DOKLADNIE TO SAMO CHCIALEM NAPISAC

- MediaX
- Czytacz
mozna zamontowac w polke tylko i wylacznie sam subwoofer a bagaznik bedzie jako komora lecz malo kto to robi lepsze sa skrzynie,najlepiej bedzie jak przeznaczysz lepsza sumke na dwudrozny odseparowany syten na przod
do tego wzmacniacz jakisi skzynke i bedzie gralo jeszcze lepiej niz w polce,
pozatym dzwiek z polki strasznie bije po uszach pasazerom,a to masz ty sluchac a nie oni
do tego wzmacniacz jakisi skzynke i bedzie gralo jeszcze lepiej niz w polce,
pozatym dzwiek z polki strasznie bije po uszach pasazerom,a to masz ty sluchac a nie oni

- MediaX
- Czytacz
ja sie wlasnie zastanawiam czy wywalic glosniki z tylnej polki, bo koles za 500 zł zostawil mi je wraz z radiem, w tym półka specialnie do nich przygotowana. Sam bym raczej na pewno nie montowal w polce ale jak juz sa to nie wiem czy je wywalic czy jak.
Co byście proponowali ? wiadomo niestety wszystko wiąże się z kosztami
Co byście proponowali ? wiadomo niestety wszystko wiąże się z kosztami
-

marrcee - Badacz tematu
po co wywalac jak są to zostaw osobiscie wole suba w kufsze ale też mam głośniki w pułce przynajmniej lepiej słychać dzwięk a co do montowania subwofera w półke to nie polecam za dużo pieprzenia i efekt gorszy niż w bagażu
-

Redrick - Czytacz
moze jak bede dysponowal wolna gotowka to wstawie sobie cos wiecej a te glosniczki moze wywale, na razie sie nie oplaca bo bym musial kupic nowa pulkę bo ta na ktorej sa teraz jest specialnie dorabiana i z czegos twardego zrobiona wiec zawsze sie przyda 

-

marrcee - Badacz tematu
niepolecam montowania głosników w połce tylniej gdy posiada sie tube basowa gdurz cisnienie w bagarzniku powstałe od tuby wybije w znacznym stopniu membrany głosników w połce ... efekt bendzie taki ,ze po 2 tygodniach bendą do wyrzucenia...sam sie na własnej skurze przekonałem 

-

DJ Mays - Czytacz
http://allegro.pl/item248252723__blaupu ... tion_.html To będzie dobrze grało. Gwizdki w podszybie średnio-niskotonowe w drzwi i będzie ok. A wszystko bez problemu udźwignie radio. Można też dać drugi taki zestaw z tyłu.
- MaVeL
- Czytacz
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio