Siemaneczko mam pytanie do was czy jest możliwość założenia głośników w tylnych boczkach ?
Mam 3 drzwiową wersję golfa. I głównie chodzi mi o to żeby założyć w boczkach po 2 głośniki nisko tonowy + tweeter. I teraz moje pytanie jest takie czy robił to już ktoś kiedyś i czy mógłby mi pomóc ? Bo szczerze mówiąc boję sie tego że jak coś źle zrobię to już tapicerki nie odratuję a bardzo ciężko jest znaleźć te elementy.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
były ori tapicerki z głośnikami na tył bodajże w wersji GT GTI
GTD By Paweł -----> moj-golf/gt-td-ic-by-garas1-t17994.html
-

garas1 - Gaduła
garas1, to prawda ale Andrej, nie martw sie jak sciagniesz boczek tylny to na odwrocie jest oryginalny slad w ktorym montowane byly glosniki wystarczy to wyciac ... u nas w dziale sprzedam ostatnio widzialem mocowania tych glosnikow wiec smialo sciagaj i jesli masz ochote to zakladaj tam glosniki 

to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem 

-

danny.tcz - Gaduła
Ale to lepiej nie zagra z 4 głośnikami jak z 2 przyzwoitymi na przodzie 

Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Dokładnie !
Lepiej pieniądze przeznacz na lepiej grający przód. Średni przód zagra głośniej i lepiej niż 4 głośniki z pod radia.
Osobiście wolał bym nawet zamiast ładować dodatkowe głośniki do tyłu, to zasilić te co już są ze wzmacniacza.
Kiedyś przepinałem u kogoś jakieś tam Blaupunkt-y GTx 165mm współosiowe ( 40, albo 45W RMS ) z pod radia pod wzmacniacz i różnica była kolosalna. Zresztą nie ma się co dziwić
Grało to wtedy czyściej, głośniej, lepiej i taki zabieg bym prędzej preferował.
Cztery głośniki lepiej brzmią tylko jak się powiem "mam cztery głośniki ( a nie dwa )"
Lepiej pieniądze przeznacz na lepiej grający przód. Średni przód zagra głośniej i lepiej niż 4 głośniki z pod radia.
Osobiście wolał bym nawet zamiast ładować dodatkowe głośniki do tyłu, to zasilić te co już są ze wzmacniacza.
Kiedyś przepinałem u kogoś jakieś tam Blaupunkt-y GTx 165mm współosiowe ( 40, albo 45W RMS ) z pod radia pod wzmacniacz i różnica była kolosalna. Zresztą nie ma się co dziwić
Grało to wtedy czyściej, głośniej, lepiej i taki zabieg bym prędzej preferował.
Cztery głośniki lepiej brzmią tylko jak się powiem "mam cztery głośniki ( a nie dwa )"
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz
- gawior
- Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio