Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
głośniki tył
Mam pytanie posiadam golfa 1.9 d w wersji wyposażenia cl głośniki które mam w środku to tylko 2 głośniki w podszybiu a od kostki wpinanej do radia wychodzą kable z pinami na 4 głośniki i mam pytanie gdzie się kończą kable dla głośników które mogą byc podpięte jako tzw. głośniki tylne i czy moge tam podpiąć głośniki od wierzy Philips c170 i wrzucić je do bagażnika?
- Krisu1995
- Berbeć
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.9 1Y
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: głośniki tył
Krisu1995 napisał(a):Mam pytanie posiadam golfa 1.9 d w wersji wyposażenia cl głośniki które mam w środku to tylko 2 głośniki w podszybiu a od kostki wpinanej do radia wychodzą kable z pinami na 4 głośniki i mam pytanie gdzie się kończą kable dla głośników które mogą byc podpięte jako tzw. głośniki tylne i czy moge tam podpiąć głośniki od wierzy Philips c170 i wrzucić je do bagażnika?
Zacznijmy od tego, że od wieży nie będą pasować Ci głośniki bo mają inną impedancję. Jeśli chodzi o głośniki tylne to masz na myśli drzwi czy np. półkę bagażnika?
-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
kolego mam na zbyciu półke z głośnikami do mk3 HB... oddam za przysłowiowe PIWO 

Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92
- Silnik: ABD POWER
myslałem o tym żeby zamiast wiercić w półce to wstawić całe skrzynki do bagażnika i niech sobie tam leżą
a poza tym ciekaw byłem czy ktoś ma wiedzę na forum jak można zrobić żeby tę impedancję jakoś ze sobą zgrać np. przez dodanie rezystora, cewki lub czegoś innego?? 
a poza tym ciekaw byłem czy ktoś ma wiedzę na forum jak można zrobić żeby tę impedancję jakoś ze sobą zgrać np. przez dodanie rezystora, cewki lub czegoś innego?? 
- Krisu1995
- Berbeć
Dźwięk ze skrzynek z bagażnika... Ma Polska wariatów
Nie ma jak wprowadzanie nowych szlaków, dosłownie jakbyś od nowa koło wymyślił...
Nie ma jak wprowadzanie nowych szlaków, dosłownie jakbyś od nowa koło wymyślił...Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
jestem studentem i muszę ciąć koszta a całe glośniki łatwiej wyjąć 

- Krisu1995
- Berbeć
Czasem lepiej nie ciąć kosztów, poczekać, odłożyć i zrobić raz a porządnie 

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
Krisu1995 napisał(a):jestem studentem i muszę ciąć koszta a całe glośniki łatwiej wyjąć
No panie student, albo rybki albo akwarium. Nie rozumiem takiego tłumaczenia się "jestę studentę". Pamiętaj że "duże oszczędności biorą się z małych"
odłóż i zrób porządnieR.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Nadwozie: kombi
Przerabiałem ten problem u siebie, jak mówią przedmówcy raz a porządnie, lepiej dozbierać 

- vojtek50
- Badacz tematu
Nikt jednak nie odpowiedział na pytanie kolegi:
Jesli masz auto 5 drzwiowe to przewody tylnych głośników będą się kończyć wewnątrz drzwi albo w środkowym słupku na złączu.
Jeśli 3 drzwiowe to szukał bym za tylnymi boczkami przy kanapie.
Pomysł z głośnikami od wieży zostawiam bez komentarza, ale w pełni Cię rozumiem.. każdy kiedyś zaczynał od druciarni..
Krisu1995 napisał(a):gdzie się kończą kable dla głośników które mogą byc podpięte jako tzw. głośniki tylne
Jesli masz auto 5 drzwiowe to przewody tylnych głośników będą się kończyć wewnątrz drzwi albo w środkowym słupku na złączu.
Jeśli 3 drzwiowe to szukał bym za tylnymi boczkami przy kanapie.
Pomysł z głośnikami od wieży zostawiam bez komentarza, ale w pełni Cię rozumiem.. każdy kiedyś zaczynał od druciarni..
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Jak po studencku, to zrób jak tu:https://www.youtube.com/watch?v=SHiOt4hmmS4 

-

kolopn - Czytacz
• Strona 1 z 1