Głośniki

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Głośniki

Postprzez Maajki » 30 mar 2015, o 11:29

Siema. Mam problem z głośniczkami na podszybie chce zamontować hertz z przodu w drzwiach mam pionierki dwudrożne a z tyłu też tylko basowe. I teraz moje pytanie czy polecieć cały sprzęt z hertz czy jakieś inne pomysły ? Chodzi mi tylko o ładne brzmienie w aucie a nie jakieś pierdo#@$@ tylko żeby dobrze brzmiało i się przyjemnie słuchało tego co wpada w ucho ;D
Maajki
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 00:42
Lokalizacja: Polska

Głośniki

 

Postprzez slawek5t » 30 mar 2015, o 11:31

No to najlepiej zestaw odseparowany. Firmowy zestaw ; glosniki w drzwi i "syczki" na wysokosci głowy.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Maajki » 30 mar 2015, o 15:37

Kurde będę musiał bawić się z elektryką i ciągnąć kable żeby syczki podłączyć bo zero elektryki w drzwiach a jak już to po podłączeniu głośników nie działa dopiero jak podłącze pod kable, które pociągnąłem samemu działa też nie wiem o co w tych chodzi niby kostki do radia podłączone są normalnie
Maajki
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 00:42
Lokalizacja: Polska

Postprzez slawek5t » 30 mar 2015, o 16:11

Międzydrzwiami masz kostke i tam powinny byc przewody. A syczki mozesz dać tam w deske rozdzielczą pod szybą. A Te większe glosniki normalnie w drzwi. Nie ma duzo roboty - tylko po jeden 2 żylowy przewód na jeden glosnik.
W desce również przewody muszą być fabrycznie gotowe.

A kostki za radiem to bys musial mernikiem posprawdzac bo poprzednik mógł narobić bigosu w tych kablach.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez Maajki » 30 mar 2015, o 18:11

Ja myślałem żeby dać w podszybie Obrazek

A z tego co wiem w drzwiach są kostki ale po podłączeniu głośników nie działają nie wiem dlaczego wydaje mi się że w kostce nie są podłączone aczkolwiek tylko działały głośniki w podszybiu jak sprowadziłem autko z Niemczech.
Maajki
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 00:42
Lokalizacja: Polska

Postprzez slawek5t » 30 mar 2015, o 20:41

Jesli są to typowo syczki to będą bardzo dobre.
A co do kostek - przeczysc styki w złączu między drzwiami i sprawdź miernikiem czy wiązka nie jest przerwana albo inne cuda.
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez slavwek.ie » 1 kwi 2015, o 14:34

slawek5t, od kiedy to coaxy to typowe syczki? Połączy to z głośnikami w drzwiach i zrobi 2ohm a radio powie papa..
Maajki, jak chcesz to zrobić raz a porządnie to niestety trzeba się pomęczyć i położyć nowa instalację skoro masz bajzel w druciarni. Jak nie potrafisz sam to daj zarobić komuś kto umie.
Zamontuj tylko odseparowany zestaw na przód i będziesz miał poprawne granie.
O sztuce montażu i o wyborze głośników masz masę podwieszanych tematów.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez slawek5t » 1 kwi 2015, o 15:41

slavwek.ie napisał(a):Zamontuj tylko odseparowany zestaw na przód i będziesz miał poprawne granie.

O to mi chodziło :)
Ja wiem, że ty sie znasz i lubujesz w audio :)
Mój golfik
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości