witam!mam takie pytanie.otóż wczoraj zakupilem radio i glosniki.chcialem sobie wstawic speakery w tylna polke gdyz widnieja tam bardzo brzydkie dziury po poprzednikach ale niestety nie ma pociagnietych kabli.teraz taki problem a mianowicie
1.czy ciezko jest poprowadzic tam kabelki
2.jakie kable i
3.jak to zrobic?
dzieki z gory.cya
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
witam ostatnio zakładałem instalacje AUDIO w swoim GOLFIE
i nie jest to zbytnio skomplikowane. Napewno sobie poradzicie sami.
podłączcie kabelki do kostki (kabelki oczywiście miedziane o przekroju 1,5 w zupełności powinny wystarczyć
1. podłącz je do kostki
2. zdejmij panel deski rozdzielczej pod kierownicą i poprowadz kabelki az do progu
3. zdejmij wewnętrzny element progu(uważaj zeby nie połamać) mi problem sprawiła plastikowa sróba którą element ten jest
więc ją wyciełem aha radze nie używać wiertari aby ją rozwiercić gdyż w w tym miejscu jest wiązka eletryczna
4. złuż dolną część tylnego siedzenia i doprowac kable do bagażnika
5. w "cudowny" sposób zamocuj kable do tylnego oparcia żeby nie wadziły w bagażniku
6. poskładaj plastiki
7. ciesz się brzmieniem swojego audio
POZDRAWIAM
i nie jest to zbytnio skomplikowane. Napewno sobie poradzicie sami.
podłączcie kabelki do kostki (kabelki oczywiście miedziane o przekroju 1,5 w zupełności powinny wystarczyć
1. podłącz je do kostki
2. zdejmij panel deski rozdzielczej pod kierownicą i poprowadz kabelki az do progu
3. zdejmij wewnętrzny element progu(uważaj zeby nie połamać) mi problem sprawiła plastikowa sróba którą element ten jest
więc ją wyciełem aha radze nie używać wiertari aby ją rozwiercić gdyż w w tym miejscu jest wiązka eletryczna
4. złuż dolną część tylnego siedzenia i doprowac kable do bagażnika
5. w "cudowny" sposób zamocuj kable do tylnego oparcia żeby nie wadziły w bagażniku
6. poskładaj plastiki
7. ciesz się brzmieniem swojego audio
POZDRAWIAM
- kici
- Czytacz
Witam ja mam inne pytanie mogl by ktos mi napsiac jakie glosniczki nadawaly by sie na przod chodzi mi o deske i do drzwi prosil bym o kilka propozycji i jakas cene pisze odrazu ze jestem newbie w tych sprawach wiec prosze rowniez o wyrozumialosc z gory dzieki
- Furiat
- Berbeć
WITAM JESTEM TU NOWY I CHCIALBYM POMUC
NIE MONTUJEMY GŁOŚNIKÓW Z TYŁU(DRZWI,PULKA) PONIEWAŻ:
- Montowane w półce *** się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
- Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
- Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
- Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
- Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
- niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które można by dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
- W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłócą się z subwooferem.
to po pierwsze
,lepiej dolozyc troche wiecej kasy i zrobic pozadny odseparowany system przedni
,bo to przeciez mamy my kierowcy sie cieszyc dzwiekiem a nie pasazer z tylu
"Furiat" A ILE JESTES W STANIE WYDAC ZA TE GLOSNIKI TO ULATWI SPRAWE
NIE MONTUJEMY GŁOŚNIKÓW Z TYŁU(DRZWI,PULKA) PONIEWAŻ:
- Montowane w półce *** się bardzo słabą odpowiedzią impulsową (grają niedokładnie i bez dynamiki)
- Psują scenę dźwiękową (jak idziesz na koncert to stoisz twarzą do sceny a nie tyłem)
- Grają w sufit albo do ucha pasażera nadwerężając jego słuch (szkodzą)
- Elipsy nie potrafią odtwarzać dźwięku poprawnie (kształt membrany jest nieodpowiedni)
- Luźna uwag- to dresiarskie metody nagłaśniać auto od tyłu.
- niepotrzebnie wydaje się na nie pieniądze które można by dodać do sumy na system przedni i kupić przód wyższej jakości.
- W połączeniu z subwooferem powodują piekielny bałagan w dźwięku - psują dźwięk i kłócą się z subwooferem.
to po pierwsze
,lepiej dolozyc troche wiecej kasy i zrobic pozadny odseparowany system przedni
,bo to przeciez mamy my kierowcy sie cieszyc dzwiekiem a nie pasazer z tylu
"Furiat" A ILE JESTES W STANIE WYDAC ZA TE GLOSNIKI TO ULATWI SPRAWE

- MediaX
- Czytacz
ja bym sie nie zgodził same przednie głośniki nie dadzą t5akiego efektu jak komplet razem z tymi z tyłu.jak by naprawde było tyle negatywów to by ich nie montowali seryjnie a po za tymw przenich nie uzyskasz takiego basu jak z tyły
-

Redrick - Czytacz
i komu ma byc dzwiek tobie czy psazerom zadaj sobie takie pytanie
ja bym ci radzil tak:
1 kup dobry system dwudrozny odseparoany na przod
np helix jesli pod same radio albo PB jesli masz wzmacniacz
2 zamiast wydawac kase na glosniki na tyl doluz troche i kub skrzynie nie koniecznie od razu ze wzmacniaczem mozesz go dokupic potem ale bas bedziesz mial lepszy niz z tych 4 glosnikow i bedziesz bardziej zadowolony
3po czasie kup wzmacniacz moze nawet 4 kanalowy to podloczasz glosniki i suba
i bedziesz wymiatal
z wlasnego doswiadczenia ci powiem,ze mialem z przodu i z tylu i nie slyszalem zadnej roznicy w basie wiec po co przeplacac jesli to i tak nie ma sensu

- MediaX
- Czytacz
Zibo82 napisał(a):piszecie o głośnikach w drzwiach. z przodu nie ma miejsca na głośniki w drzwiach jest tylko w konsoli, chyba, że jeszcze czegoś nie zauważyłem, proszę o jakieś wyjaśnienie w tej sprawie
Niektóre wersje Golfów nie miały miejsca na głośniki w drzwiach
-

krazek1 - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio