Głośniki podszybie Golf 3 Pomocy ! :)

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Głośniki podszybie Golf 3 Pomocy ! :)

Postprzez Viktorion » 25 sie 2014, o 15:02

Witajcie,
Mam na podszybiu ori firmy NOKIA :P i zaczęły pierdzieć, poprzedzierały się jak to papierowe głośniki. Postanowiłem je wymienić i kupiłem za 90 zł Głośniki Hertz 100.3, tylko teraz nie wiem jak je podłączyć.. trzeba będzie lutować?

oryginalne mają takie wejście:

Obrazek

a te które kupiłem takie:
Obrazek

wnioskuję że trzeba będzie ciąć kable i lutować?
Wybaczcie że pytam o taką głupotę, ale mam 19 lat, a z elektroniką mam mało wspólnego, po prostu chcę wymienić pierdzące głośniki.
Viktorion
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 sie 2014, o 14:55
Lokalizacja: Błaszki

Głośniki podszybie Golf 3 Pomocy ! :)

 

Postprzez slavwek.ie » 25 sie 2014, o 15:18

Idź z głośnikiem do sklepu motoryzacyjnego, niechaj ci sprzedadzą konektory pasujące do nowych głośników i kawałek koszulki termokurczliwej, ucinasz kable za wtyczką, zarabiasz na nich konektory, nakładasz koszulki i podgrzewasz zapalniczką.
Masz zrobione jak Bóg przykazał.
pamiętaj o polaryzacji (plus i minus) żeby w obu głośnikach podłączyć jednakowo, na starych głośnikach powinieneś mieć opisane który to, jesli nie, to zapamiętaj/zaznacz ułożenie przewodów we wtyczce zanim utniesz.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Viktorion » 25 sie 2014, o 15:25

A nie da się tego zrobić na stałe jakoś bez konektorów? mieszkam na zadupiu i sklepu motoryzacyjnego po prostu nie ma :-| jest jeden z skuterami i rowerami :D . Jest jakiś sposób bez konektorów czy muszę gdzieś je zamówić?
Viktorion
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 sie 2014, o 14:55
Lokalizacja: Błaszki

Postprzez slavwek.ie » 25 sie 2014, o 16:05

Możesz lutować ale to druciarstwo.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez fiszerman » 21 wrz 2014, o 11:29

Viktorion napisał(a):A nie da się tego zrobić na stałe jakoś bez konektorów? mieszkam na zadupiu i sklepu motoryzacyjnego po prostu nie ma :-| jest jeden z skuterami i rowerami :D . Jest jakiś sposób bez konektorów czy muszę gdzieś je zamówić?


zrobisz na stałe to przy następnej wymianie będziesz miał problem, zrób jak koledzy radzą utnij wtyczkę, zarób konektory i podłącz
fiszerman
Czytacz
 
Posty: 91
Dołączył(a): 6 paź 2012, o 17:05
Lokalizacja: WSE


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości

cron