Isophony, Nokie, Philipsy... generalnie żadne z nich nie nadają się do słuchania muzyki... chyba że wiadomości w radioProcent napisał(a):A jakiej firmy są standardowo głośniki w podszybiu?
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
slavwek.ie no to muszę Cię zaskoczyć bo u mnie są naprawdę konkret. Grają czyściutko. Kumpel ma założone wysoko tonówki Hertza za XXX (nieważne ile ale drogie) zł odseparowane i mina mu zrzedła jak usłyszał moje standardowe.
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Procent, każdy z nas ma jakieś tam swoje preferencje słuchania, dla mnie seryjne dziesiątki nie grają.. Żeby w tym miejscu przyzwoicie zagrała jakakolwiek dziesiątka, powinna być zbudowana szczelna komora z odpowiednim litrażem. Głośniki tej średnicy grające w powietrze... nie dla mnie.
.
.
-

no wlasnie a jak je wyjac?? zdejmuje maskownice i co? mam moco pociagnac sa one na jakichc zaczepach czy jak?? Nie chce urwac czegos w srodku.a chetnie bym je zmienil...
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
-

Murel - Czytacz
Murel, głośniki w podszybiu trzymają się na wcisk, podważ wkrętakiem i wyskoczą. Po bokach kosza głośnika masz 3 blaszane spinki.
.
.
-

slavwek.ie spoko juz sprawdzilem sa podwazalne a teraz z innej beczki czy wasze oryginaly tez maja dwie wtyczki?? jak wiec podlaczyc nowy glosnik do 2-ch wtyczek by gralo czy cos kombinowac??
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
-

Murel - Czytacz
Murel, dwie wtyczki są po to, żeby podłączyć tam głośniki z drzwi.
W mk3 fabryczna instalacja poprowadzona jest tak, że od kostki radia przewody idą do podszybia, powielają się a następnie wędrują do złącza w słupku i do głośników w drzwiach.
Jeśli zamiast 100mm głośników w podszybiu zamontujesz tweetery to razem z głośnikami drzwiowymi tworzą one odseparowany system.
Jeśli montujesz nowy głośnik i nie jest to fabryczny papierzak (nie ma gniazda na podwójne wtyczki) to albo musisz uciąć kable i zarobić konektory pod nowy głośnik, albo z wtyczki wyprowadzić kable do głośnika. Sprawdź tylko zanim coś utniesz czy na danej wtyczce masz sygnał z radia, czy czasem nie utniesz wtyczki od głośników drzwiowych.
W mk3 fabryczna instalacja poprowadzona jest tak, że od kostki radia przewody idą do podszybia, powielają się a następnie wędrują do złącza w słupku i do głośników w drzwiach.
Jeśli zamiast 100mm głośników w podszybiu zamontujesz tweetery to razem z głośnikami drzwiowymi tworzą one odseparowany system.
Jeśli montujesz nowy głośnik i nie jest to fabryczny papierzak (nie ma gniazda na podwójne wtyczki) to albo musisz uciąć kable i zarobić konektory pod nowy głośnik, albo z wtyczki wyprowadzić kable do głośnika. Sprawdź tylko zanim coś utniesz czy na danej wtyczce masz sygnał z radia, czy czasem nie utniesz wtyczki od głośników drzwiowych.
.
.
-

Witaj
Sorry za odświeżanie tematu ale kupiłem głośniki magnat 102 edition i od strony kierowcy mieści mi się elegancko ten głośnik a od pasażera wchodzi tez ładnie ale nie można go przykryć ma ktos jakieś porady jak zrobić zeby dało się go przykryć
Sorry za odświeżanie tematu ale kupiłem głośniki magnat 102 edition i od strony kierowcy mieści mi się elegancko ten głośnik a od pasażera wchodzi tez ładnie ale nie można go przykryć ma ktos jakieś porady jak zrobić zeby dało się go przykryć
-

adziok09 - Badacz tematu
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio