Witam mam pytanie o głośniki znajdujące sie pod szybą. Czy waszym zdaniem grają dobrze czy należałoby je wymienić dla lepszego brzmienia wysokich tonów. Ja mam pod szybą właśnie te głośniki. W drzwiach mam JBL trojdrożne.
Doradźcie mi jakie powinny być w drzwiach głośniki czy trójdrożne czy jakieś inne np. dwódrożne bo wydaję mi sie ze jest za dużo wysokich tonów.
Z tyłu mam tylko skrzynie basową Powerbassa, i od razu pytanie czy nalezałoby wrzucic jakieś głośniki w półke.
Prosze o porady.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
No więc tak ja na twoim miejscu zrobiłbym tak . Wywaliłbym te JBl'e i te seryjne i zakupil jakis system odseparowany Powerbassa , Hertza badz Helixa dark blue i po sprawie
napewno zagra lepiej niz zmiana podszybie + te JBl'e
napewno zagra lepiej niz zmiana podszybie + te JBl'e- lisu891
- Badacz tematu
popieram kolege wyżej.. trójdrożne sa fajne ale tylko odseparowane na zwrotnicach albo puszczone aktywnie
ale to juz bardzo zaawansowane systemy... na początek system 2way na zwrotnicy- modele tak jak pisze lisu891
ale to juz bardzo zaawansowane systemy... na początek system 2way na zwrotnicy- modele tak jak pisze lisu891audio:
Clarion DXZ958RMC
DLS R6A + Scan Speak D2904/600000 + Xtant X604 + 1/2 F
JL Audio 10w0 + JL Audio a2150 + 1/2 F
Clarion DXZ958RMC
DLS R6A + Scan Speak D2904/600000 + Xtant X604 + 1/2 F
JL Audio 10w0 + JL Audio a2150 + 1/2 F
- valenti.no
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio