Witam!
Mam na podszybiu oryginalne głośniki wysokotonowe. Podłączone są do każdego z nich dwie wtyczki. Co muszę zrobić gdybym chciał zmienić głośniki, żeby je poprawnie podłączyć?? wystarczy jakoś zmostkować te wtyczki czy jest jakiś inny sposób??
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
nie nie kolego jak wyjmiesz te wtyczki to zobaczysz że pin + i pin - są ze sobą zwarte i robią za zadanie rozdzielacza sygnału i jak jedna kostka idzie od radia do podszybia a druga od głośnika np. do drzwi przednich po prostu tylko rozdzielają sygnał z radia..
-

marcinkoz2910 - Members
musisz zobaczyć ktora kotka jest od radia w tym celu załączasz radio i wyjmujesz jedną kostke i w ten sposób sie dowiesz która idzie do radia a która do drzwi no a potem to tylko pozostaje dorobić końcówkę pod dany głośnik i dopiąć te dwa kable co idą do drzwi, ale posprawdzaj na poczatek która kostka jest od czego.. pozdro
[ Dodano: 2008-09-22, 09:59 ]

[ Dodano: 2008-09-22, 09:59 ]
to już zależy od Ciebie jakie tam chcesz mieć głośniki ja mam też seryjne VW syki i nie narzekamSzymon napisał(a):a wstawic inne głośniki??

-

marcinkoz2910 - Members
hmm jeśli jesteś z nich zadowolony to kup taki sam bo w końcu co oryginał to oryginał a jeśli nie chcesz to zainwestują w jakieś inne... pozdro
-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio