Głośnik basowy

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Głośnik basowy

Postprzez darkkrk » 18 paź 2009, o 20:34

Witam ma mały dylemat mam możliwość kupna głośnik infinity taki jak w linku http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=766611325 tylko się zastanawiam czy on dobrze gra jeśli ktoś go ma albo słyszał jak gra to proszę o rade a także jaki wzamk do niego podpiać ze by wszystko śmigało cacy :)
darkkrk
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 18 wrz 2008, o 20:52
Lokalizacja: Krakow

Głośnik basowy

 

Postprzez Basior1997 » 18 paź 2009, o 21:02

słyszałem ten głośniczek u ziomka w szkole i powiem ze robi dobrze on akurat ma dwa takie podpiete pod hifonics bruts czy jakos tak
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez Pro100 » 19 paź 2009, o 12:58

Ja tez slyszalem ten glosniczek i dobrze gra w koncu infinity to juz wyzsza polka. Wiec powinien wystarczyc do zwyklego sluchania moj ziomek ma podpietego pod jakiegos blaupunkta zaraz wszyscy powiedza nie kupuj blaupunkta ale stosunek ceny do jakosci mysle ze jest ok slysyzalem wiec mowie!

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 19 paź 2009, o 15:53

Pro100, Infinity REF to półka budżetowa a nie żadna wyższa...
darkkrk napisał(a):Wiec powinien wystarczyc do zwyklego sluchania
Tu się zgodzę.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez darkkrk » 20 paź 2009, o 06:31

a jaki wzmak do tego podpiac jakiej mocy?
darkkrk
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 18 wrz 2008, o 20:52
Lokalizacja: Krakow

Postprzez swatu » 20 paź 2009, o 13:08

wzmacniacz dobiera sie do głosnika zazwyczja bierze sie wieksza moc wzmacniacza niz ma głosnik ale zbytnio nie przesadzając.
mysle ze jesli głosnik ma 150W to taki 250 wystarczy jeszcze po zmostkowaniu .. bedzie ładnie grał
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez e2 » 20 paź 2009, o 13:17

swatu napisał(a):mysle ze jesli głosnik ma 150W to taki 250 wystarczy jeszcze po zmostkowaniu .. bedzie ładnie grał


podepnę pod 150w wzmacniacz i zagra lepiej niż 250w ;)

możesz kupić ode mnie u-dimension glow za 450zł używka w mostku 220w ;)
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 20 paź 2009, o 15:19

e2 napisał(a):podepnę pod 150w wzmacniacz i zagra lepiej niż 250w ;)
oooo, śmiała teoria.... uzasadnij?
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez swatu » 20 paź 2009, o 15:38

e2 napisał(a):podepnę pod 150w wzmacniacz i zagra lepiej niż 250w
tylko po co meczyc wzmacniacz i wyciagac z niego maksimum mocy????? :-?
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 20 paź 2009, o 15:45

swatu napisał(a):wyciagac z niego maksimum mocy?????
i maksimum zniekształceń THD
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez e2 » 20 paź 2009, o 18:36

ależ skąd - zmierzcie moce rms wzmacniaczy blaupunkta, a powiedzmy firmy u.s. amps - stąd moje wnioski :) dlatego napisałem w taki sposób jaki napisałem :)
Moje mk3
“go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Avatar użytkownika
e2
Members
 
Posty: 1545
Dołączył(a): 18 lis 2008, o 12:04
Lokalizacja: Gotenhafen
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 20 paź 2009, o 21:22

e2, dobrze prawisz, wat watowi nie równy... Niemniej jednak US Amps czy każdy inny podczas pracy ze zbyt mocnym subwooferem przy pełnym wysterowaniu będzie pompował w głośnik wszystkie swoje THD.
Przy współpracy z subwooferem ważny jest też współczynnik tłumienia, którego np. Balupunkty nie mają za wiele..
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 2 gości