Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gdzie kable?
Witam niedawno stalem się szczęśliwym posiadaczem golfa, zmienilem radio z seryjnego na swojego soniacza i przy okazji chciałem wsadzić głośniki do przednich drzwi których seryjnie nie było, i tutaj pojawił się problem ponieważ z kostki iso wychodzą kable do głośników w desce oraz do tych w drzwi lecz nie wiem gdzie się tracą. Do drzwi nie wychodzą, za gumowymi zaślepkami też ich nie ma. Mial może ktoś podobny problem? Nie chce rozkręcać poł deski zeby znaleść gdzie one są. Prosze o pomoc
- cyrek91
- Berbeć
orginalnie przewody powinny isc poprzez ta wtyczke:w dzwiach w gumowej uszczelce
sprawdz od wewnatrz auta czy do tej wtyczki wogóle dochodza przewody .
jesli nie ma najlepiej puscic nowa instalacje prosto od radai ,byc może poprzedni wlasciciel cos juz kombinował przy audio.
sprawdz od wewnatrz auta czy do tej wtyczki wogóle dochodza przewody .
jesli nie ma najlepiej puscic nowa instalacje prosto od radai ,byc może poprzedni wlasciciel cos juz kombinował przy audio.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
instalacja jest orginalna lecz takiej wtyczki tam nie ma zamiast tego sa gumowe zaslepki w drzwiach i karoserii samochodu, tylko zastanawia mnie to ze z kostki iso przewody wychodza i gdzies sie po drodze sie traca a nie mam pojecia gdzie.
- cyrek91
- Berbeć
cyrek91 napisał(a):instalacja jest orginalna lecz takiej wtyczki tam nie ma zamiast tego sa gumowe zaslepki w drzwiach i karoserii samochodu, tylko zastanawia mnie to ze z kostki iso przewody wychodza i gdzies sie po drodze sie traca a nie mam pojecia gdzie.
Takie zaslepki maja auta slabo wyposazone (bez elektryki itp) wtedy im te wtyki nie potrzebne bo nie ida tam zadne kable...
Prawdopodobnie masz glosniki tylko w podszybiu, musialbys zrobic nowa instalacje czyli kable od radia przez te twoje zaslepki i do drzwi, duzo golfów tak jezdzi
-

K@mil - POMOCNIK

cyrek91 napisał(a):no tak, tylko zmierzam do tego ze z kostki kable wychodza a co sie dzieje z nimi dalej? ida gdzies razem z tymi ktore ida do podszybia, i chcialbym wiedziec gdzie one sie koncza.
Ile kabli wychodzi Ci z kostki Iso z brazowej ?
-

K@mil - POMOCNIK

coś chyba źle piszesz. Jeżeli w aucie są z przodu głośniki w desce i w drzwiach, to od radia idzie przewód do deski, a później od głośników w desce idzie przewód do przelotki w drzwiach. Więc jakim cudem u Ciebie wychodzi "w seryjnej instalacji" przewód z kostki "i się gdzieś gubi" 

"Dwa kieliszki wystarczą. Najpierw jeden, potem kilkanaście drugich" - J.Tuwim
Moje auto -
moj-golf/91-blekintny-gl-wojtek-t33310.html
Moje auto -
moj-golf/91-blekintny-gl-wojtek-t33310.html
-

..:VoyteQ:.. - Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.8
- Nadwozie: cabrio
coś chyba źle piszesz. Jeżeli w aucie są z przodu głośniki w desce i w drzwiach, to od radia idzie przewód do deski, a później od głośników w desce idzie przewód do przelotki w drzwiach. Więc jakim cudem u Ciebie wychodzi "w seryjnej instalacji" przewód z kostki "i się gdzieś gubi"
W niektórych modelach słabiej wyposażonych były tylko ori głośniki w desce a w drzwiach nie ma. Nawet w tych modelach nie ma przelotki tylko 2 zaślepki jedna w drzwiach a druga w karoserii. Chcąc do takiego wsadzić cokolwiek w drzwi trzeba albo kupić używaną ori wiązkę albo zrobić samemu. Jednakże zostaje wtedy pytanie jak puścić przewody czy kupić przelotkę i ją zamontować czy puścić przez zaślepki jednakże wtedy przewód będzie bardziej podatny na uszkodzenia.
Może się mylę ale chyba wszystkie przewody idące do drzwi i gdziekolwiek indziej w samochodzie to chyba przechodzą przez skrzynkę bezpieczników. Przypadkiem nie idą tamtędy także przewody do głośników do drzwi. Mógłby kolega zrobić zdjęcie jak wygląda kostka do głośników ewentualnie napisać czy wychodzą z niej wszystkie przewody czy są miejsca puste, bo prawdopodobnie mam podobny problem.
- michaal
- Badacz tematu
w hydraulicznym dokupic na wymiar węza gumowego i przelotka gotowa a kable to najlepeij puscic nowe ,nie wiadomo także jak wyglada reszta kabli ,chociazby zasilajacych /moze tez gdzeis luzem leza.michaal napisał(a):Jednakże zostaje wtedy pytanie jak puścić przewody czy kupić przelotkę i ją zamontować czy puścić przez zaślepki jednakże wtedy przewód będzie bardziej podatny na uszkodzenia.
-

swatu - VIP
Podpinam się pod temat. Mam głośniki w podszybiu, w drzwiach nie mam ale myślę nad zamontowaniem czegoś niedługo. Sprawdzałem dziś i mam przewody głośnikowe z wtyczką ori w obu drzwiach, chciałem sprawdzić czy te kable sa ok i podłączyłem na próbę głośnik z podszybia no i cisza
w lewych i prawych... o co kaman? Czyżby po obu stronach przerwane kable?W "przelotkach" nie ma żadnych urwanych czy tez naderwanych przewodów.
w lewych i prawych... o co kaman? Czyżby po obu stronach przerwane kable?W "przelotkach" nie ma żadnych urwanych czy tez naderwanych przewodów.-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Robertuss rozbierz tweetery w podszybiu i sprawdz czy sa w niego wpiete 2 kostki .one sie w tweeterach rozdzielaja i jedna kostka idzie w dzwi.
-

swatu - VIP
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio