emulator golf 3

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

emulator golf 3

Postprzez Golfiorz » 3 kwi 2015, o 16:06

Witojcie Ludziska!!

Mam orginał car radio na kasety i chciałbym je zachować, zachowując old style w samochodzie:) zależy mi tylko na w miarę przyzwoitej jakości dźwięku. Czy można zastosować jakiś emulator, który podejdzie pod te radyjko, jeśli tak to jaki? Na początku myślałem o transmiterze, lecz lektura na ten temat skutecznie mnie odstraszyła.. choć jestem otwarty na każdą możliwość, dziękuję słucham/czytam i pozdrawiam!:)
Golfiorz
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 27 mar 2015, o 12:07
Lokalizacja: Zabrze

emulator golf 3

 

Postprzez slavwek.ie » 3 kwi 2015, o 16:47

Pochwal się jeszcze jaki masz model radia bo było ich kilka..
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez MrocznikoV » 3 kwi 2015, o 17:02

A ja Ci powiem że miałem transmiter u siebie i mi się sprawował bardzo dobrze :)
MrocznikoV
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2 kwi 2015, o 00:08
Lokalizacja: Gliwice
Rocznik: 1996
Silnik: ABF
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Golfiorz » 3 kwi 2015, o 18:29

MrocznikoV napisał(a):A ja Ci powiem że miałem transmiter u siebie i mi się sprawował bardzo dobrze :)


cały czas myślę, że może to i jakieś rowiązanie.. a jaki ten transmiter miałeś?


Pochwal się jeszcze jaki masz model radia bo było ich kilka..


hmm za bardzo nie wiem na co patrzeć, bo prócz rds-u, kanałów czy pokręteł jest napisane VW beta i 2x20W
Golfiorz
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 27 mar 2015, o 12:07
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez edward_k » 3 kwi 2015, o 18:41

jeżeli twoje zbiory muzyczne są w formacie mp3 to transmiter pod to radio mógł by dać radę

jest jeszcze takie rozwiązanie:
http://www.aliexpress.com/item/Car-MP3- ... 62165.html

nie wiem tylko czy da się to podłączyć pod radio bez cd changer control czyli po prostu wejscia na zmieniarkę CD

ps: twoje radio niestety takiego nie ma
Avatar użytkownika
edward_k
VIP
 
Posty: 680
Dołączył(a): 27 maja 2013, o 11:02
Lokalizacja: Katowice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez MrocznikoV » 3 kwi 2015, o 18:52

Powiem Ci tak pierwszy kupiłem transmiter na allegro to był taki bubel że grała tylko mi lewa strona autka, odesłałem go w pizdziet sprzedawcy i poszedłem kupić w carefour zwykły za 20zł i powiem że nawet się sprawował :)
MrocznikoV
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 2 kwi 2015, o 00:08
Lokalizacja: Gliwice
Rocznik: 1996
Silnik: ABF
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Golfiorz » 3 kwi 2015, o 19:01

a coś takiego?

http://www.ebay.pl/itm/CanBus-Emulator- ... 2ebab15ff8

[ Dodano: 2015-04-03, 20:04 ]
pytanie się rodzi takie, czy w ogóle jest możliwe instalowanie jakiegoś emulatora lub sprzętu typu podobnego?
Golfiorz
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 27 mar 2015, o 12:07
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez klaudek669 » 3 kwi 2015, o 22:36

Masz radio beta... jedne z biedniejszych.

Czy jest sens kombinować ? Przy gammie może i tak ale przy becie? :-P

Ja bym nagrywał na kasety, dobrej jakości kaseta daje rade :-D
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez edward_k » 4 kwi 2015, o 00:51

jak zdecydujesz się na kasety to jedynym słusznym wyborem będzie kaseta chromowa (typ II) dostępność tego nośnika nie powinna być problemem, najlepszym wyborem natomiast jest kaseta metalowa (typ IV) ale nie wiem czy można ją gdzieś dostać w przyzwoitej jak na ten nośnik cenie, mimo wszystko wydaje mi się że lepszą dynamikę i pasmo przenoszenia uzyskasz stosując transmiter, kaseta jak wiadomo się zużywa i z biegiem czasu gra coraz gorzej, nie lubi też wilgoci której w samochodzie nie brakuje no i pewnie musiał byś dodatkowo kupić sprzęt który nagra dźwięk na tej kasecie :D
Avatar użytkownika
edward_k
VIP
 
Posty: 680
Dołączył(a): 27 maja 2013, o 11:02
Lokalizacja: Katowice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Golfiorz » 4 kwi 2015, o 15:14

Czy jest sens kombinować ? Przy gammie może i tak ale przy becie?


a przy tej gammie całej dałoby rade z emulatorem jakimś?
Golfiorz
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 27 mar 2015, o 12:07
Lokalizacja: Zabrze

Postprzez edward_k » 4 kwi 2015, o 18:21

tak
Avatar użytkownika
edward_k
VIP
 
Posty: 680
Dołączył(a): 27 maja 2013, o 11:02
Lokalizacja: Katowice
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości