Dziwny problem z audio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Dziwny problem z audio

Postprzez bartek77754 » 29 cze 2011, o 12:15

A więc tak posiadam w swoim golfie car audio wszystko pięknie grało ,dołożyłem jeszcze na tyle dwa głośniki podpiąłem je pod inne które były podpięte pod wzmacniacz i było super głowy urywało. Po około dwóch tygodniach cała instalacja zaczęła wydawać dziwne dźwięki najpierw przednie głośniki w desce przy głośniejszej muzyce zaczynały charczeć i piszczeć gdzie coś takiego nigdy nie miało miejsca, albo po włączeniu nawiewu dziwny niski dźwięk z tyłu a po odpaleniu silnika pisk z głośników . :shock:
Ma ktoś pojęcie o co może chodzić :zalamany:
bartek77754
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 4 lut 2011, o 15:48
Lokalizacja: dolnyśląsk

Dziwny problem z audio

 

Postprzez swatu » 30 cze 2011, o 09:54

bartek77754 napisał(a):dołożyłem jeszcze na tyle dwa głośniki podpiąłem je pod inne które były podpięte pod wzmacniacz i było super głowy urywało.
prawdopodobnie przeciazyłes system.
Z opisu wynika ze masz w sumie 6 głosnikow tylko jak to jest wszystko podpięte?
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bartek77754 » 30 cze 2011, o 10:03

W sumie było 8 4 z tyłu dwa w drzwiach i wdesce te co dołożyłem odłączyłem teraz
te w desce i wdrzwiach są pod radio
a tylne 2x 200v w desce są pod wzmacniacz i właśnie pod nie podłączyłem te nowe i było ok tylko teraz padło więc te odłączyłem ale nadal są te dziwne dźwięki już niewiem

[ Dodano: 2011-06-30, 13:14 ]
Jeśli to przeciążenie bo prawdopodobnie tak to czy mogę coś z tym zrobić ?

[ Dodano: 2011-06-30, 20:56 ]
Znalazłem przyczyne a mianowicie Uwalona masa rca w radyjku wymiana jednego maego bezpiecznika i będzie żyło ;-)
bartek77754
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 4 lut 2011, o 15:48
Lokalizacja: dolnyśląsk

Postprzez swatu » 30 cze 2011, o 21:12

bartek77754 napisał(a):a tylne 2x 200v w desce są pod wzmacniacz i właśnie pod nie podłączyłem te nowe i było ok tylko teraz padło
no skoro masz wzmacniacz 2kanalowy to po jakiego podpinasz jeszcze 2 glosniki.
To nie dziwne ze ci sprzet wysiada.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez bartek77754 » 1 lip 2011, o 11:42

A co ma do tego wzmacniacz skoro padła mi masa w radiu ?
bartek77754
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 4 lut 2011, o 15:48
Lokalizacja: dolnyśląsk

Postprzez swatu » 1 lip 2011, o 17:23

a to ze jesli wzmacniacz jest 2-kanalowy a podepniesz pod niego 4 głosniki to licz sie z tym ,ze po jakims czasie walnie ci koncówka mocy we wzmacniaczu.
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Maras2003 » 2 lip 2011, o 16:07

Nie musi, niektóre wzmacniacze pracują stabilnie na 2Ohm ;)
Maras2003
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 maja 2011, o 10:31
Lokalizacja: ---


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości