Dziwne podłaczenie wzmacniacza

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Dziwne podłaczenie wzmacniacza

Postprzez RuLLeZ » 17 lut 2014, o 23:15

Witam. Nabyłem drogą zakupu wzmacniacz JBL GTO 6000 wraz ze skrzynią JBL CB 250e. Mam problem z podłączeniem. Powinno być że plus idzie do aku, minus gdzieś do masy no i REM do radia. Gdy tak podłączyłem wzmacniacz nawet się nie zapala.

Zapala się i gra jak podłączam go w taki oto dziwny sposób.
Minus normalnie, czerwony kabel plusowy nie do plusa tylko do REM (sterowania radiem) i REM łączę kabelkiem z plusem.

Tak to wygląda
Obrazek

Pierwszy raz coś takiego widzę i bardzo mnie to dziwi :-P Może ktoś wie czy coś jest nie tak czy coś jest pokręcone we wzmacniaczu bo wg mnie tak nie powinno być (ale grać gra normalnie)

Z góry podziękował! ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Dziwne podłaczenie wzmacniacza

 

Postprzez Kacper Zych » 18 lut 2014, o 00:18

Ńaprawdopodobniej nie masz zasilania na remie. Sprawdz prubnikiem przy wzmaku i przy radiu. Spróbuj dać plus do plusa, a dopiero od plusa do rema. Czy wtedy gra? Spróbuj też podłączyć wg instrukcji tylko rema dać od innego plusa np.zapalniczki żeby sprawdzić czy gra (tylko nie zostawiaj na stałe)
Kacper Zych
Czytacz
 
Posty: 80
Dołączył(a): 19 cze 2013, o 23:44
Lokalizacja: Prg

Postprzez bogib184 » 18 lut 2014, o 02:48

Podłącz + do +, - do - i albo na przełączniku zrobić remote bezpośrednio z +, albo masz przerwany kabelek od Rem, dlatego miernik w dłoń i sprawdź przy kostce radia, czy po włączeniu pojawia się na nim ok. 12 V, jeśli tak, wymienić kabelek od Rem, bo może gdzieś się przerwał lub przeciął.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez RuLLeZ » 18 lut 2014, o 19:26

Kacper Zych napisał(a):Ńaprawdopodobniej nie masz zasilania na remie. Sprawdz prubnikiem przy wzmaku i przy radiu. Spróbuj dać plus do plusa, a dopiero od plusa do rema. Czy wtedy gra?


Kabel REM jest okej bo podłączam inny wzmak i gra przy normalnym podłączeniu. Próbowałem też minus do minusa plus do plusa i od plusa kabelkiem do REM i wtedy nie gra.
Czyli wynika że wina leży we wzmacniaczu chyba nie :?: Jeżeli tak to co jest nie tak :?: ;-)
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]

Postprzez Radi » 8 mar 2014, o 23:16

nie kumam dasz na plus i mostek na rem nie działa, a na rem i mostek na plus to działa kurcze przecież to jedno i to samo sprawdz styki bo może coś nie łączy
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez RuLLeZ » 9 mar 2014, o 13:08

Radi napisał(a):nie kumam dasz na plus i mostek na rem nie działa, a na rem i mostek na plus to działa kurcze przecież to jedno i to samo sprawdz styki bo może coś nie łączy


Ja też tego nie kumam. Ale jest podłączony tak jak jest i na plusie jest włącznik żeby wyłączać i włączać wzmaka i jest git :-D
JEŚĆ MOŻNA WSZYSTKO, SPAĆ MOŻNA WSZĘDZIE ALE JEŹDZIĆ TO TYLKO VW!

Ex Variant 1.9 TD AAZ : http://www.golf3.pl/topics2/wysluzony-v ... t38583.htm
New Variant 1.9 TDI: http://www.golf3.pl/topics2/golf-iii-va ... htm#383008
Avatar użytkownika
RuLLeZ
Badacz tematu
 
Posty: 392
Dołączył(a): 30 paź 2010, o 21:34
Lokalizacja: Pyrzyce [ZPY]


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

cron