dziwne podlaczenie glosnikow

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

dziwne podlaczenie glosnikow

Postprzez anian » 23 maja 2009, o 15:08

witam wszystkich i mam do was pytanie jak macie podlaczone glosniki bo umnie wyglada to dziwnie w kostce jest tylko wyjscie na dwa glosniki a graja wszystkie cztery. w golfie mam oryginalne glosniki dolne maja 4 ohm a gorne nie wiem ale tez napewno sa oryginalne czy jest mozliwe ze sa podlaczone szeregowo czy mogl mi ktos grzebac w nim.
anian
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 16 gru 2008, o 23:20
Lokalizacja: wroclaw

dziwne podlaczenie glosnikow

 

Postprzez K@mil » 23 maja 2009, o 15:11

A jakie masz radio ? tez oryginal Beta VW ?
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez anian » 23 maja 2009, o 15:14

piooner deh2000 ale brak kabli na glosniki jest w kostce od samochodu a nie od radia
anian
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 16 gru 2008, o 23:20
Lokalizacja: wroclaw

Postprzez K@mil » 23 maja 2009, o 15:16

Moze byc tak ze masz gdzies zmostkowane kable... wez sprawdz w ustawieniach radia ... masz takie cos jak wlaczanie wylaczanie prawych, lewych i gornych, dolnych glosników... i zobacz czy jak zrobic np... prawy gora to czy beda dziala wszystkie prawe czy tylko jeden górny :) a reszta bedzie milczała :)
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez anian » 23 maja 2009, o 15:24

radio zakopilem dosyc niedawno ale poprzednie tez tak bylo wlozone i niemam zadnego wylaczania glosnikow ale nawet jesli sa zmostkowane to nie przy radju bo 4 kable ida gdzies w glab samochodu
anian
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 16 gru 2008, o 23:20
Lokalizacja: wroclaw

Postprzez lisu891 » 23 maja 2009, o 16:05

Hm... Przod w dzwiach jest szeregowo podpiety z Tweeterami na podszybiu , czyli do radia podpiety jest po jeden kanał na kazda strone , czyli cala prawa strona (glosniki : w dzwiach i napodszybiu) to jest podpieta kjako jeden kanał do radia , lewa strona jako 2 kanał
.. dla tego masz tylo 2 kanały w kostce podpietę ;)

Mozna nie zrozumiec tego co napisalem :D nie jestem dobry w tłumaczeniu :D
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez K@mil » 23 maja 2009, o 16:29

jeden kabel od radia rozchodzi sie na dwa glosniki :) ...
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez lysutki » 24 maja 2009, o 01:38

glosniki orginalne sa podlaczone rownolegle

dwa kable ida do syczka w podszybiu, a potem do glosnika w drzwiach
jak sie odepnie syki, to graja same drzwi i odwrotnie, wiec nie sa podpiete szeregowo :D

i raczej zestaw orginalny ma 4Ohmy, np. na moich Hertz'ach jest napisane na wooferze 4 Ohmy, ale caly zestaw tak na prawde ma tyle...
po podlaczeniu rownaleglym 2 glosnikow 4Ohm, mialbys zestaw 2Ohm i rayjko moglo by sie zjarac, bo za mala opornosc jest zła

[ Dodano: 2009-05-24, 01:40 ]
lisu891 napisał(a):Hm... Przod w dzwiach jest szeregowo podpiety z Tweeterami na podszybiu , czyli do radia podpiety jest po jeden kanał na kazda strone , czyli cala prawa strona (glosniki : w dzwiach i napodszybiu) to jest podpieta kjako jeden kanał do radia , lewa strona jako 2 kanał
.. dla tego masz tylo 2 kanały w kostce podpietę ;)

Mozna nie zrozumiec tego co napisalem :D nie jestem dobry w tłumaczeniu :D


w tlumaczeniu kiepsko ale z fizyki jeszcze gorzej :D nie gniewaj sie, ale nie opowiadaj ludziom glupot, ze glosniki szeregowo sa podlaczone... jak sie nie wie to sie nie mowi :P
Avatar użytkownika
lysutki
Badacz tematu
 
Posty: 294
Dołączył(a): 8 mar 2008, o 23:58
Lokalizacja: Łódź

Postprzez lisu891 » 24 maja 2009, o 07:38

No moze mi sie cos pojebalo :D haha

[ Dodano: 2009-05-24, 07:40 ]
Po imprezie byłem <lol2> ;-)
lisu891
Badacz tematu
 
Posty: 197
Dołączył(a): 26 maja 2008, o 18:00
Lokalizacja: Skarżysko kamienna

Postprzez Mermit87 » 24 maja 2009, o 08:45

lisu891 napisał(a):No moze mi sie cos pojebalo

A może tak odrobinę kultury!!! :wsciekly:
Avatar użytkownika
Mermit87
Badacz tematu
 
Posty: 245
Dołączył(a): 9 kwi 2008, o 15:19
Lokalizacja: Sosnowiec/Kucbork/W-M

Postprzez swatu » 24 maja 2009, o 10:15

skoro masz wyjscie tylko na dwa glosniki za chodza 4 to ktos puscił kable od tych pierwszych głosników,i w ten sposób na jednym kanale pracuja 2 glosniki ,co powoduje obciazenie koncówki mocy masz tak:
Obrazek
a powinno byc tak:
Obrazek
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez lysutki » 24 maja 2009, o 10:20

chlopak pisze ze ma orginalki, wiec zapewne midy w drzwiach i syki w podszybiu, wiec wszystko jest OK, tylko ze to na prawde nie gra :D
Avatar użytkownika
lysutki
Badacz tematu
 
Posty: 294
Dołączył(a): 8 mar 2008, o 23:58
Lokalizacja: Łódź

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości