Mam bardzo nurtujace mnie pytanie czy moge polaczyc glosnik tak??
mam kabel puszczony do glosnika w drzwi i chce go przeciac w polowie i podpiac jeszcze jeden glosnik i tak samo z drugiej strony czy bedzie to jakos gralo i czy wogole bedzie gralo
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
na tej zasadzie seryjnie zasilane sa głośniki w MK3, sygnał leci do tweetera na podszybiu, a potem dalej do drzwi ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
słuchaj, ja mam u siebie tak że pod przód mam podpiete w sumie 4 głośniki, dwa w drzwiach i dwa seryjnie w "kokpicie" przednim i gra bez problemów, dziś zakupiłem blaukpunkta gtx 693 i mam zamiar podłączyć je z tyłu (bo mam wyprowadzone kabelki już:D)...myślę że powinno śmigać:D..a właśnie, bo nie chce mi się ciągnąć kabelków co były w zestawie przez cały samochód do radia bo mam już podciągnięty inne kable (grubsze tak swoją drogą jeśli to coś zmienia) i po prostu podepnę się pod nie, czy zmieni to jakoś drastycznie brzmienie dźwięku?...
[ Dodano: 2007-11-23, 23:39 ]
PiJey88, nie wiem czy te pozdrowienia są for mnie ale jak coś to dzięki
, też bądźcie all pozdrowieni 
[ Dodano: 2007-11-23, 23:39 ]
PiJey88, nie wiem czy te pozdrowienia są for mnie ale jak coś to dzięki
, też bądźcie all pozdrowieni 
- Tiiger
- Czytacz
Tiiger napisał(a):nie chce mi si? ci?gn?? kabelków co by?y w zestawie przez ca?y samochód do radia bo mam ju? podci?gni?ty inne kable (grubsze tak swoj? drog? je?li to co? zmienia) i po prostu podepn? si? pod nie, czy zmieni to jako? drastycznie brzmienie d?wi?ku?...
im grubsze tym lepsze ale bez przesady...
- Damiano_TM
- Berbeć
wytłumacze Ci to tak
bendzie grało lipnie
i w dodatku po pewnym czasie skończy sie spaleniem końcówek mocy tak jak napisał opolanin,
ale nie przecinaj kabla poprostu kup zwrotnice 2 - kanałową i dzienki niej bez problemu podłonczysz 2 głośniki i podkrencisz kapke basik ....
ceny zrotnic to około od...30zł za sztuke
-

DJ Mays - Czytacz
nic sie nie spali, przecież seryjnie jest tak ze tweeter i głośnik są równolegle na jednym kablu, i nic sie nikomu nie spaliło, no chyba ze przez wzmacniacz chcesz puścić sygnał i dwa mocne głośniki, np basowe, to juz inna bajka
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
PiJey88, nie spaliło się nikomu tylko dlatego że oryginalne głosniki na podszybiu mają wbudowane ZWROTNICE;] gdyby ich niemialy to poszlo by albo radio albo glosniki.
Po wyjeciu jednego glosnika z podszybia zerknij pod spód...
taka rurka do której wchodzi kabelek i przechodzi na wylot to jest condensator który(pracujacy jako zwrotnica) przenosi tylko wysokie czestotliwosci.
Po wyjeciu jednego glosnika z podszybia zerknij pod spód...
taka rurka do której wchodzi kabelek i przechodzi na wylot to jest condensator który(pracujacy jako zwrotnica) przenosi tylko wysokie czestotliwosci.
- kamilecki
- Gaduła
można spalić końcówkę mocy w radiu lecz moc niema tu nic do rzeczy jak napisał kolega opolanin. wyjątkiem jest podłączenie dwóch głośników 8Ω pod jeden kabel ( równolegle ) lecz nie polecam tego rozwiązania bo głośniki te będą grać zdecydowanie ciszej w instalacji samochodowej. możesz także 4 Ω bezpiecznie podłączyć, tylko muszą być podłączone szeregowo lecz i w tym wypadku będą grać dużo ciszej. a jeśli masz radio cztero kanałowe to nie żałuj metra kabla i 15minut roboty więcej 

- revers
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio