Witam. Planuje zakup radia do samochodu w granicy 200 zł (nawet używane). Z przodu są głośniki JBL CS-6, z tyłu w drzwiach głośniki philips (niestety nie było żadnego oznaczenia) i do tego razem z głośnikami tweetery razem 4. W bagażniku jest tuba i wzmacniacz ale oznaczenie jest nie istotne bo planuje wymianę.
Potrzebuje radia które:
-czyta CD/mp3/USB ,AUX
-ma wyjście na wzmacniacz,
-cena do 200 zł,
-pokazuje tytuły,
-i które bedzie dawało rade przy sprzęcie.
Znalazłem radia:
ALPINE CDE-120RM
Sony Xplod MEX-BT3900U
Lub czekam na inne propozycje. Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powodzenia ci życzę, że za 200zł kupisz radia, które podałeś...
Ja znalazłem takie:
http://allegro.pl/sony-dsx-a30-usb-bez-napedu-pilot-gwarancja-pl-wwa-i3108125700.html
http://allegro.pl/jvc-kd-x30-usb-4x50watt-sklep-fv-24-gwarancja-i3111859522.html
http://allegro.pl/pioneer-mvh-150ui-ipod-usb-iphone-fv-sklep-2l-gw-i3114199889.html
Wszystkie te radia będą grały podobnie więc, które wybierzesz to już kwestia gustu. Nie mają one napędu CD, ale skoro jest USB i AUX to z własnego doświadczenia wiem, że płytę radio rzadko widuje.
Ja znalazłem takie:
http://allegro.pl/sony-dsx-a30-usb-bez-napedu-pilot-gwarancja-pl-wwa-i3108125700.html
http://allegro.pl/jvc-kd-x30-usb-4x50watt-sklep-fv-24-gwarancja-i3111859522.html
http://allegro.pl/pioneer-mvh-150ui-ipod-usb-iphone-fv-sklep-2l-gw-i3114199889.html
Wszystkie te radia będą grały podobnie więc, które wybierzesz to już kwestia gustu. Nie mają one napędu CD, ale skoro jest USB i AUX to z własnego doświadczenia wiem, że płytę radio rzadko widuje.
- sebadure
- Badacz tematu
No ja mogę polecić np. JVC KD-G722, żywo grające radyjko na Burr Brownie. Kosztowało poniżej 200 PLN na allegro w super stanie.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Posiadam JVC KD30 i jestem zadowolony. Wybierając radio kierowałem się tym żeby pasowało pod wnętrze golfa bo tak jak pisze sebadure w tej cenie każde zagra podobnie a róznice będą jedynie w obsłudze (rozmieszczeniu przycisków).
Podłączysz bez problemu 4x głośniki w drzwiach + wzmacniacz i masz pełną kontrolę nad sprzętem. Fadery pod każdy głośnik i equalizacje 3-punktową
CD już wychodzi z mody a USB+AUX jest wystarczające.
Minusem radia to brak zdejmowanego panelu. Chociaż może to też być + bo po kilku latach nie obluzuję się na stykach
Podłączysz bez problemu 4x głośniki w drzwiach + wzmacniacz i masz pełną kontrolę nad sprzętem. Fadery pod każdy głośnik i equalizacje 3-punktową
CD już wychodzi z mody a USB+AUX jest wystarczające.
Minusem radia to brak zdejmowanego panelu. Chociaż może to też być + bo po kilku latach nie obluzuję się na stykach

- 14SoundSX
- Czytacz
A ja kocham trzask winyli ale gramofonu nie zamontuje wole płytę Audio CD, a co do radia to lepiej kup jakąś używkę lepszy kilkuletni alpine czy pioneer niż te nowe na samo USB Ja w Coupeice miałem Pioneer Deh 7400MP i miało w ciul funkcji a jeśli chodzi o jakość to bajka.
Korean Maniac!!
- NieAmator
- Czytacz
A po co ten EQ w radiu temu Koledze wyżej ? A w Pionku jakie to te funkcje ? Moim zdaniem najważniejszą sprawą w radiu jest jakość, czasówki, przydadzą się filtry i 2 pary RCA - więcej nie potrzeba. Wystarczy pasywny system na przodzie + subwoofer, czasówki żeby sobie scenę zorganizować na desce, a reszta bajerów ? Delfinki, czy co tam on posiada, bo czasówek chyba nawet nie ma.
- bogib184
- Gaduła
bogib184 napisał(a):A po co ten EQ w radiu temu Koledze wyżej ?
Lepiej mieć niż nie mieć
Tak na serio to 3 punktowym EQ jest podstawową wersją (nie wliczając 2 punktowe) i możemy podbarwić niektóre częstotliwosci aby były lepiej słyszalne. Za mało wysokich tonów to możemy podbić, głośniki w drzwiach latają jak "szmaty" możemy zmniejszyć bas i już nie będzie trzeszczeć tapicerka drzwi

- 14SoundSX
- Czytacz
Aha, to widzę, że sporo jeszcze przede mną nauki
Ale człowiek uczy się całe życie
Ja zawsze wszystko miałem na 0 i EQ może nie być
A na poważnie, to Bas +9, Treble +5, itd. to dla mnie śmieszne ustawienie, głośniki latają za mocno ? Ciekawe dlaczego
Podbijanie sztuczne częstotliwości jest dla mnie niedopuszczalne, trzeba mieć trochę dobrego słuchu, trzeba dorosnąć, żeby uznać, że EQ to zło, jedynie można coś ująć, ale od 0 w dół, bo na EQ dodać, to nie to samo co ująć. Tyle. Radio JVC KD-G722 polecam 
Ale człowiek uczy się całe życie
Ja zawsze wszystko miałem na 0 i EQ może nie być
A na poważnie, to Bas +9, Treble +5, itd. to dla mnie śmieszne ustawienie, głośniki latają za mocno ? Ciekawe dlaczego
Podbijanie sztuczne częstotliwości jest dla mnie niedopuszczalne, trzeba mieć trochę dobrego słuchu, trzeba dorosnąć, żeby uznać, że EQ to zło, jedynie można coś ująć, ale od 0 w dół, bo na EQ dodać, to nie to samo co ująć. Tyle. Radio JVC KD-G722 polecam 
- bogib184
- Gaduła
Z tym lataniem to miałem na myśli przy fabrycznym ustawieniu bo u mnie np. był bass na +5 a wysokie +3
To prawda ,że teoretycznie nie powinno sie podbijać na eq ale nie bądźmy takimi audiofilami co to słyszą przester jak podbijemy którąś częstotliwość o 1dB i kierowcami co nigdy nie przekroczyli prędkości
Dobra już wracamy do tematu
To prawda ,że teoretycznie nie powinno sie podbijać na eq ale nie bądźmy takimi audiofilami co to słyszą przester jak podbijemy którąś częstotliwość o 1dB i kierowcami co nigdy nie przekroczyli prędkości
Dobra już wracamy do tematu

- 14SoundSX
- Czytacz
3 punktowe eg filtry górno dolno przepustoe o animacji nie mówię masa ustawień dźwięku . teraz na allegro używka 300zł szkoda że sprzedałem je ale nawet gdyby była za 400 to brał bym z zamkniętymi oczami
Korean Maniac!!
- NieAmator
- Czytacz
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio