Do znawców

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Do znawców

Postprzez darius84 » 7 paź 2011, o 11:36

Witam. Moze jest na tym forum jakis elektryk/elektronik,ktory mi pomoze. Mam podlaczone cztery glosniki od wzmacniacza (lewa strona 1kanal,prawa strona 2kanal) i teraz chodzi mi o to,zeby wyciszyc troche tylne glosniki. Czy jest jakies urzadzenie,ktore mozna podpiac na kable miedzy wzmacniaczem a tylnymi glosnikami,abym mogl regulowac ich glosnosc???
Avatar użytkownika
darius84
Badacz tematu
 
Posty: 191
Dołączył(a): 10 cze 2009, o 09:31
Lokalizacja: WCI

Do znawców

 

Postprzez BartheZz_3 » 7 paź 2011, o 11:41

Przy radiu powinienes miec taka opcje...
Bynajmniej ja mam cos w tym stylu, Balance czy cos takiego...
Nawet w takim cienkim jakims tanim radiu ktore kiedys mialem pamietam ze byla taka opcja...
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Piaggio » 7 paź 2011, o 11:54

Koledze chodzi że na dwu kanałowym wzmaku na podłączone 4 głośniki, jeden kanał głośniki- lewe przednie i tylnie a drogi kanał głośniki prawe przednie i tylnie, popytaj o potencjometr w sklepach elektronicznych, to chyba powinno powiązać Twój problem.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1893
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez darius84 » 7 paź 2011, o 11:54

W radiu jest ta opcja,ale po podlaczeniu czterokanalowego wzmacniacza dziala to inaczej. Chodzi mi tylko o sciszenie tylnych glosnikow.

[ Dodano: 2011-10-07, 11:59 ]
Piaggio, dokladnie jak mowisz. Czytalem o potencjomerach i pisza ze to szajs i chyba nie da sie tego tam wlozyc.
Avatar użytkownika
darius84
Badacz tematu
 
Posty: 191
Dołączył(a): 10 cze 2009, o 09:31
Lokalizacja: WCI

Postprzez Piaggio » 7 paź 2011, o 12:08

Masz dwu czy 4 kanałowy wzmak? Jeżeli miał byś wszystko wszystko dobrze podłączone na cztero kanałówcu to regulacja w radiu powinna działać prawidłowo, dodatkowo w wzmacniaczu powinna być regulacja mocy.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1893
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez darius84 » 7 paź 2011, o 12:14

4kanalowy. dwa kanaly zasilaja glosniki i nastepne dwa suba. nie chce wyciszac suba. nie bedzie ta opcja w radiu chyba dzialac prawidlowo,bo z radia sa dwa wyjscia sygnalowe,a we wzmaku sa cztery i musialem tam rozgalezic kable.
Avatar użytkownika
darius84
Badacz tematu
 
Posty: 191
Dołączył(a): 10 cze 2009, o 09:31
Lokalizacja: WCI

Postprzez Piaggio » 7 paź 2011, o 12:29

Rozkminiam już o co kuma, myślałem że z radia masz 4 wyjścia czinczy, a masz dwa. I zmienia to postać rzeczy, hymm... z ustawień radia czy wzmaka się nie da tak jak piszesz, pozostaje potencjometr albo coś innego o podobnym działaniu, niestety coś kosztem czegoś, poczekaj niech bardziej obeznani w temacie się wypowiedzą.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1893
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez darius84 » 7 paź 2011, o 12:36

dzieki za zainteresowanie. poczekam jeszcze,moze ktos sie bedzie orientowal,a jak nie to bede musial podjechac do jakiegos fachowca:)
Avatar użytkownika
darius84
Badacz tematu
 
Posty: 191
Dołączył(a): 10 cze 2009, o 09:31
Lokalizacja: WCI

Postprzez slavwek.ie » 7 paź 2011, o 20:38

Podłacz tylne głośniki bezpośrednio do końcówki radia, z pominięciem wzmacniacza, będą ciszej grały.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez darius84 » 10 paź 2011, o 12:10

slavwek.ie, dobry pomysl,ale czy mozna tak zrobic? tzn czy nic sie nie stanie z instalacja,radiem,czy tez wzmakiem?
Avatar użytkownika
darius84
Badacz tematu
 
Posty: 191
Dołączył(a): 10 cze 2009, o 09:31
Lokalizacja: WCI

Postprzez Basior1997 » 10 paź 2011, o 12:42

po to radio chyba ma te wyjscia
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez darius84 » 10 paź 2011, o 12:49

Basior1997, chyba nie po to zeby podlaczac wzmacniacz przez rca i glosniki przez kostke.
Avatar użytkownika
darius84
Badacz tematu
 
Posty: 191
Dołączył(a): 10 cze 2009, o 09:31
Lokalizacja: WCI

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości