Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
miałem te woofery w służbowym aucie, niestety tweetery miałem inne, więc nie ocenię całości, ale woofery na dystansie i wygłuszeniu (budżetowym) grały całkiem przyzwoicie, nie mam niestety porównania do Helixów, bo nigdy takich nie słyszałem, ale myślę że DLS powinien lepiej zagrać od helixa, mimo wszystko chyba nie kupił bym żadnych z nich, wolał bym np Dimension EL Comp 6 albo wyżej, np Focali A6 albo Moreli Tempo6 albo Audio System MX165 itp, wiadomo że w ten sposób można dojść do DLSów za 2 tyś, ale jak coś na prawdę fajnego cie interesuje to ja bym chyba poczekał kilka miesięcy, odłożył kasę i dołożył do czegoś fajnego 

Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
sebadure, B6 to podstawowy system DLS-a więc to że mają w zapleczu dobrą markę, nie oznacza, że zagrają niewiadomo jak.
Czy lepsze od Helixów - ciężko powiedzieć, jedne i drugie coś tam grają a coś tam im brakuje.
Jesli oczekujesz od przedniego systemu mocnego uderzenia, to tak jak PiJey88 radzi, wstrzymaj się z zakupami, odłóż kasę na taki system, którego zakupu nie będziesz żałował. Pomyśl też o solidnym napędzie, bo same głośniki to nie wszystko, odpowiedni wzmacniacz dopiero wyciśnie z nich to co potrafią.
Nie muszę chyba wspominać, że w "zrobionych" drzwiach..
Czy lepsze od Helixów - ciężko powiedzieć, jedne i drugie coś tam grają a coś tam im brakuje.
Jesli oczekujesz od przedniego systemu mocnego uderzenia, to tak jak PiJey88 radzi, wstrzymaj się z zakupami, odłóż kasę na taki system, którego zakupu nie będziesz żałował. Pomyśl też o solidnym napędzie, bo same głośniki to nie wszystko, odpowiedni wzmacniacz dopiero wyciśnie z nich to co potrafią.
Nie muszę chyba wspominać, że w "zrobionych" drzwiach..
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
Dołóż choćby do R6A
Jak złożysz odpowiednio klocki, to i tweeter w nich nie będzie taki ostry 
Jak złożysz odpowiednio klocki, to i tweeter w nich nie będzie taki ostry 
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio