Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez edwin » 6 sie 2015, o 17:20

Witajcie. Przyszedł czas na zmianę głośników w mojej Golfinie ponieważ stare przechodzą powoli na emeryturę z powodu wysłużenia. (Odrazu mówię że nie zależy mi na bębnieniu porostu chce normalnie słuchać muzyki z transmitera w zapalniczce i od czasu do czasu wiadomości w radiu. ) Mam Oryginalne radio VW ALPHA i korzystam z transmitera FM z zapalniczki żeby podłączyć pendrive z muzyką. Dzisiaj po rekonesansie przekonałem się jak łatwo jest wyjąć stare głośniki i teraz przyszła pora na wymianę. Wszystko pięknie ładnie tylko nie wiem czy te głośniki http://allegro.pl/glosniki-na-podszybie ... 15912.html (dla mnie wystarczające) będą pasowały do tego radia. Boję się żeby nic nie spalić a wiedzy na ten temat nie mam dużej dlatego pytam się Was Koledzy :) Pozdrawiam.
edwin
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 15:34
Lokalizacja: wałbrzych

Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

 

Re: Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez GolfiarzJR » 6 sie 2015, o 17:28

Najprosciej to wyciągnij te z podszybia i zobacz jaką mają moc , ogólnie te syczki(podszybie) to służą tylko do wysokich tonów nie do niskich wiec rewelacji nie będzie , jak masz głosniki w dzwiach to wymień te w dzwiach na innej , albo kup nowe , poprowadź kable , kup radio trochę mniej antyczne przynajmniej z CD albo USB i podłącz i będzie to grało w miare średnio , mówisz ze nie oczekujesz niczego specjalnego wiec to jest minimum
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez edwin » 6 sie 2015, o 17:30

Głośników w drzwiach nie mam i w sumie nie potrzebuje. Chodzi mi głównie o to żeby te po podłączeniu grały czysto. Nie musi być głosno bo tego nie chce ale najważniejsze żeby było czysto i nie charczało jak w tych co są teraz ( one tam są od nowości)
edwin
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 15:34
Lokalizacja: wałbrzych

Re: Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez GolfiarzJR » 6 sie 2015, o 17:34

Zrób tak jak napisałem w pierwszym zdaniu , wyciagnij te z podszybia , wyciaga się je bardzo prosto , sprawdź ich moc i kup takie same tylko nowe , najlepiej trójdrożne , jak kupisz bez wtyczki to po prostu zlutujesz kable :)
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez edwin » 6 sie 2015, o 18:21

Jak nic nie wiedziałem tak nie wiem dalej.Na oryginalnych głośnikach mam tylko takie coś wiec nie wiem jak to odczytać i czy te co podałem wyżej będą zgodne :(
Załączniki
<
gl.jpg
edwin
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 15:34
Lokalizacja: wałbrzych

Re: Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez GolfiarzJR » 6 sie 2015, o 18:28

Hmm ohmy sa takie same , ja bym brał , obstawiam że moc tych ori Noki jest podoba , myśle że 40w także nie będzie problemu , dla pewności zapytaj się sprzedającego na allegro czy to podejdzie do tego radio itd :) może zna odpowiedź
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez edwin » 6 sie 2015, o 18:34

Dzięki wielkie za zainteresowanie i odpowiedź :) Jeszcze takie pytanie uzupełniające : Te redukcje to porostu podłączyć piny do głośników i wtyczkę do instalacji ? Niby proste ale jak ktoś się dopiero uczy to lepiej się zapytać :)
edwin
Czytacz
 
Posty: 34
Dołączył(a): 23 paź 2014, o 15:34
Lokalizacja: wałbrzych

Re: Czy te głośniki będą pasowac pod ori radio

Postprzez GolfiarzJR » 6 sie 2015, o 18:43

Kabelki podłaczasz do Lewego i prawego wtyku tak jak kolory , a w podszybiu bedziesz miał kostkę którą wpinasz do tej gdzie masz te kabelki , właczasz radio ustawiasz jak mają grac i chyba tyle :)
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1466
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1984
Silnik: 2.5
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości