witam forumowicze, mam pytanko, dostałem od wujka wzmacniacz Tonsil WS100 2x50W. Czy można go mostkować?? w instrukcji pisze że można ale na kilku forach się spotkałem z takim czymś że wzmacniaczy samochodowych wogóle sie nie mostkuje. i jeszcze jedno, zrobiłem sobie skrzynie basową w zwiazku z czym chciałbym zapytać, czy jeżeli wzmacniacz da się zmostkować i będzie miał 100W to da się do niego podlączyc taki głosnik???? http://www.allegro.pl/item559209981_hur ... wa300.html
pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jeśli na wzmacniaczu lub jakiejś jego instrukcji lub nalepce nie jest pokazane/opisane że da się go zmostkować to ja bym nie mostkował...
a swoją drogą to Super Bass za 34zł?? Jakoś mnie to nie przekonuje
a swoją drogą to Super Bass za 34zł?? Jakoś mnie to nie przekonuje

-

marcinkoz2910 - Members
nie zalezy mi na super basie, oby czysto grało i lekko dudnilo
p.s : to jak? pociagnie ten glosnik??
p.s : to jak? pociagnie ten glosnik??
-

jasiuekonom - Czytacz
zagrać to on zagra i to nie najgorzej ale myślałem że chcesz z tego głośnika wyciągnąć wiecej niż leki bassjasiuekonom napisał(a):p.s : to jak? pociagnie ten glosnik??

-

marcinkoz2910 - Members
zalezy tez jaką ta skrzynie sobie zrobiłes i czy jest to :closed.czy bass-reflex i wazna rzecz czy jest zaj.... szczelna jesli nie to odpusc sobie wkladania tego glosnika do skrzyni ,i nie za bardzo chce mi sie wiezyc by ten glosnik miał: moc muzyczna 440W, moc znamionowa 250W,nie takie jaja widziałem na tych naklejkach na magnesie ,sadzac po rozmiarze magnesu bedzie miał do 100W,a bass uzyskasz tylko w dobrze zestrojonej skrzyni closed tzn.zamknietej i bardzo szczelnej.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zgodze sie ze swatem
Ale ja majac taki wzmacniaczyk nie podpinalbym go pod suba tylko kupil jakis dobrej klsy system odsepparowany na przod np. Helix'a dark blue 62.1 , badz cos z nizej półki blapunkta http://www.allegro.pl/item563868075_bla ... ar24m.html
odpuścił bym sobie budowanie suba z tego glosnika co pokazales bo w jakiej skrzyni by nie byl to nie zagra czysto . a przynajmniej ciezko bedzie . raczej zamiast bassu bedziiesz jakis szelest slyszal lub pierdzenie /
Ale ja majac taki wzmacniaczyk nie podpinalbym go pod suba tylko kupil jakis dobrej klsy system odsepparowany na przod np. Helix'a dark blue 62.1 , badz cos z nizej półki blapunkta http://www.allegro.pl/item563868075_bla ... ar24m.html
odpuścił bym sobie budowanie suba z tego glosnika co pokazales bo w jakiej skrzyni by nie byl to nie zagra czysto . a przynajmniej ciezko bedzie . raczej zamiast bassu bedziiesz jakis szelest slyszal lub pierdzenie /
- lisu891
- Badacz tematu
Chłopie mam taki głośnik i powiem Ci że większego badziewia nie ma
Kupiłem i leży w szafie bo to nie gra tylko syczy co najwyżej... Odradzam naprawde
Widać po magnesie i membranie że szału to nie zrobi 
Kupiłem i leży w szafie bo to nie gra tylko syczy co najwyżej... Odradzam naprawde
Widać po magnesie i membranie że szału to nie zrobi 
Ostatnio edytowano 2 mar 2009, o 20:26 przez gluszek, łącznie edytowano 1 raz
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
ten glosnik to raczej tania estradówka niz basowy tez taki miałem to teraz jest z niego bass ale w kinie domowym .... 

-

swatu - VIP
Dokładnie
Zeeeeeeero basu..... Do tego Twojego wzmacniacza ciężko będzie znaleźć jakiś przyzwoity głośnik basowy bo niskotonowiec musi mieć trochę mocy żeby ładnie grał.
Zeeeeeeero basu..... Do tego Twojego wzmacniacza ciężko będzie znaleźć jakiś przyzwoity głośnik basowy bo niskotonowiec musi mieć trochę mocy żeby ładnie grał.Ostatnio edytowano 2 mar 2009, o 20:38 przez gluszek, łącznie edytowano 1 raz
GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
-

swatu - VIP
Cena i opis kusi i to bardzo bo każdy by chciał bass za 34zł ale ten bass znajdziesz tylko w opisie bo w rzeczywistości nie ma go prawie wcale 

GOLF 3 by głuszek
-

gluszek - Members
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio