cyki w desce

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

cyki w desce

Postprzez Błażej » 18 lut 2010, o 19:52

witam golfika posiadam od 6 miesiecy postanowiłem zrobić cos z audio wiec na przodzie mam woofery clariona i gwizdki a o co mi chodz a mianowicie wszystkojest jakoś podłączone pod te cyki w desce normalnie motanina kabli a chce je odłaczyć chce żeby tlko grał ten zestaw clariona jak to zrbić ?
błażej
Błażej
Czytacz
 
Posty: 127
Dołączył(a): 11 lip 2009, o 21:50
Lokalizacja: kujawy

cyki w desce

 

Postprzez saladrus » 18 lut 2010, o 22:40

odłącz cyki w desce.
Avatar użytkownika
saladrus
Members
 
Posty: 839
Dołączył(a): 18 lip 2008, o 20:57
Lokalizacja: Duszniki Zdrój

Postprzez Basior1997 » 18 lut 2010, o 22:49

wyciąg maskownice wyciąg czkacy i odlącz go proste jak budowa cepa
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Postprzez Błażej » 18 lut 2010, o 23:13

tak tylko tam są dwie wtyczki jak odłącze 1 to nie gra mi głośnik w drzwiach z drugą jest tak samo jak by było tak proste to bym nie pisał ten zestaw odseparowany jest z tym cykiem jakoś połączony bo aż 4 kable dodatkowe sa podpięte do cyka
błażej
Błażej
Czytacz
 
Posty: 127
Dołączył(a): 11 lip 2009, o 21:50
Lokalizacja: kujawy

Postprzez tomaj tdi » 19 lut 2010, o 02:08

Witam! Z tymi cykami to tak: ucinasz wtyczki od glosnika i laczysz je parami (najlepiej lutujesz) i oczywiscie izolacja na to. Po takim zabiegu cyk nie gra a sygnal plynie dalej do glosnika w drzwiach. U mnie podzialalo. Milej zabawy, pozdro
tomaj tdi
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 29 sty 2010, o 00:53
Lokalizacja: polska

Postprzez swatu » 19 lut 2010, o 10:54

głowne kable głosnikowe od radia pierw ida do gwizdków (2 wtyczki)a potem do wooferów w dzwiach,jedyne wyjscie jakie tu widze to odpiac jedna wtyczke i połaczyc ja z druga zailzolowac kable i po sprawie.

Nie ma sensu ucinac kabli bo moze kiedys przydacza sie wtyczki .
Avatar użytkownika
swatu
VIP
 
Posty: 4695
Dołączył(a): 9 wrz 2008, o 16:18
Lokalizacja: TKN Końskie
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez slavwek.ie » 21 lut 2010, o 13:44

Wystarczy przeciąć jedną nóżkę przy kondensatorze od tweetera (z obu stron) i nic nie mieszać w kablach.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości