cb

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez czaro » 20 sty 2012, o 23:00

GOLF III 1.8GT napisał(a):i o tym trąbię cały czas :wstyd:

Czyli chodzi nam o ten sam fakt ;-)
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez Gibon » 20 sty 2012, o 23:01

czaro napisał(a):Czyli chodzi nam o ten sam fakt

dokładnie, pisałem do Tych co za bardzo chyba nie łapią ;-)
Avatar użytkownika
Gibon
Badacz tematu
 
Posty: 224
Dołączył(a): 29 mar 2009, o 11:31
Lokalizacja: Opole

Postprzez radomiak » 20 sty 2012, o 23:13

czaro, jezeli twierdzisz ze miejsce montazu anteny nie ma znaczenia to twoja wiedza na temat cb jest znikoma i tylko musimy czytac te twoje cherezie i jakies wnioski wyssane z palca. a czytac ze zrozumieniem to ja umiem a ty na temat cb masz takie pojecie ze wiesz ze do gruszki trzeba gadac i tyle. nawet sie nie zastanowisz jak to wszystko dziala i co i jak tylko piszesz te swoje pierdoly. mam kolegow cb radiowcow krotkofalowcow 73 razy madzejszych odemnie i od nich sie ucze i stad moje spostrzezenia.

dla mni koniec tematu bo nie bede sie wdawal w pyskowki.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez prezesik » 20 sty 2012, o 23:15

Koledzy nie zbaczajmy z tematu :zdegustowany:

czorny1106 jak tam zakupy?
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez radomiak » 20 sty 2012, o 23:30

czorny1106 nie montuj anteny w blotnik bo bedzie ci zbierac zaklucenia z silnika az milo :!: antene montuj jak najdalej od wszelkiego rodzaju zrudel zaklucen ; alternator ksenony komputer przekazniki itd
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez czaro » 21 sty 2012, o 09:10

radomiak napisał(a):zaklucenia

:wstyd: :wstyd:
Najlepiej na przyczepce tylko takiej co nie ma świateł co by Ci nie zakłócała niczego.
A swoją drogą słyszeliście o takim czymś: kumpel miał w okularze zrobione w taki sposób, że nie miał nigdzie anteny tylko przewód od anteny był podłączony w jakiś sposób do karoserii. Zasięg miał zarąbisty. Z tego co wiem to coś po drodze musiał montować, żeby w ten sposób mu działało.
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez mariusz325 » 21 sty 2012, o 10:24

czaro, tak to jest prawda co napisał radomiak, antenka im dalej od silnika tym lepiej.A jak cb radio podłączasz to jak myślisz dlaczego pod aku??chodzi żeby wyeliminować szumy z instalacji ,alternaror itd :-)
Avatar użytkownika
mariusz325
Gaduła
 
Posty: 488
Dołączył(a): 18 gru 2011, o 12:23
Lokalizacja: SMI
Rocznik: 1996
Silnik: 1900
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Bradley » 21 sty 2012, o 10:38

czaro napisał(a):kumpel miał w okularze zrobione w taki sposób, że nie miał nigdzie anteny tylko przewód od anteny był podłączony w jakiś sposób do karoserii.

I odrazu dipol polfalowy zrobil z samochodu :lol:
czaro napisał(a): Z tego co wiem to coś po drodze musiał montować, żeby w ten sposób mu działało.

Cos co zwalo sie antena?

Antene z przewodu mozna zrobic ale segmenty musza byc o scisle okreslonej dlugosci zeby trafic w pasmo. O charakterystyce promieniowania nie wspomne. Gdyby to bylo takie super to nikt by nie jezdzil z antena zewnatrzna tylko kazdy kladl do srodka...
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk
 
Posty: 1120
Dołączył(a): 15 maja 2009, o 13:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała / Katowice

Postprzez czaro » 21 sty 2012, o 12:18

mariusz325 napisał(a):A jak cb radio podłączasz to jak myślisz dlaczego pod aku??

Żeby miało zasilanie?? Zgadłem?? Ja nie miałem pod aku i śmigało jak ta lala. Troszkę po trasie latałem i łapał mi na wyciszonych automatycznie szmerach na kilka- kilkanaście kilometrów (zależy czy jechałem w nocy czy w dzień, no i mowa oczywiście o trasie a nie mieście). Ukrywał nie będę, że przed radiem miałem założony filtr dodatkowy.
A w ciężarówkach też podłączasz cb bezpośrednio pod aku? Bo ja w żadnej z którą miałem do czynienia tego nie widziałem ;-)

Bradley napisał(a):Cos co zwalo sie antena?

Antene z przewodu mozna zrobic ale segmenty musza byc o scisle okreslonej dlugosci zeby trafic w pasmo. O charakterystyce promieniowania nie wspomne. Gdyby to bylo takie super to nikt by nie jezdzil z antena zewnatrzna tylko kazdy kladl do srodka...

Ooo kolejny z problemami czytania ze zrozumieniem :wstyd:

[ Dodano: 2012-01-21, 13:59 ]
mariusz325 napisał(a):czaro, tak to jest prawda co napisał radomiak,

Ja nie twierdzę, że on nie ma racji. Cały czas chodzi mi tylko i wyłącznie o fakt, iż lepsza porządna antena na błotniku niż lipna za 20 zł na dachu.
Tyle ode mnie w tym temacie. czorny1106 jak coś zakupisz to pochwal się nam ;-)
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez marcinkoz2910 » 21 sty 2012, o 15:48

Temat już wyczerpany i robi się OFF TOPIC i dużo postów nie na temat

Zamykam

Jak by autor chciał go jeszcze ciągnąć to niech pisze do mnie PW
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron