Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
CB radio gdzie najlepiej podłączyć?
Witam. Kupiłem CB i myślę jak je podłączyć tzn chciałbym żeby tak jak radio samochodowe załączało się jak przekręcę stacyjkę. Czy mogę podpiąć się pod kable zasilające radio? Którędy puścić kabel od anteny?
-

rufi89 - Badacz tematu
CB radio zawsze podłącza się przewodami bezpośrednio pod akumulator. Jak podepniesz pod instalację w aucie to będziesz słyszał zakłócenia w CB.
A jak chcesz pod stacyjkę to kable zasilające CB podłączasz bezpośrednio pod aku, a + zasilania radia przecinasz i podpinasz pod osobny przekaźnik, który dopiero podłączasz pod stacyjkę.
A jak chcesz pod stacyjkę to kable zasilające CB podłączasz bezpośrednio pod aku, a + zasilania radia przecinasz i podpinasz pod osobny przekaźnik, który dopiero podłączasz pod stacyjkę.
-

prezesik - Members
prezesik25 napisał(a):A jak chcesz pod stacyjkę to kable zasilające CB podłączasz bezpośrednio pod aku, a + zasilania radia przecinasz i podpinasz pod osobny przekaźnik, który dopiero podłączasz pod stacyjkę.
a jaki przekaźnik? jakiś schemat można prosić?
[ Dodano: 2013-06-28, 11:12 ]
Jakiej długości kabel anteny wystarczy do Golfa?
Jaką polecicie antenę do radia Alan 109? myślę o antenie około 100cm
-

rufi89 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio