Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
CB Przestało działać
Witam, problem polega na tym że radyjko normalnie działało (odbierało i nadawało) i nagle cisza, normalnie się włączy ale niema żadnych szumów i nic nie odbiera. Czy to oznacza że się coś przepaliło?. Może wie ktoś coś? 

-

Adam20 - Czytacz
Adam20, sprawdź na początek okablowanie anteny czy się nie uszkodził przewód sygnałowy
potem sprawdź gruszkę czy nie ma uszkodzeń u mnie jak jej nie podłącze to mam radio martwe a uszkodzenie gruszki może nie włączać radia do nadawania i odbioru
w ostateczności masz uszkodzoną końcówkę mocy odpowiedzialną za podawanie sygnału na głośnik lub sam głośnik wysiadł i tu jeśli nie masz wiedzy elektronicznej i sprzętu to sam nic nie zrobisz jedynie jakiś serwis RTV
potem sprawdź gruszkę czy nie ma uszkodzeń u mnie jak jej nie podłącze to mam radio martwe a uszkodzenie gruszki może nie włączać radia do nadawania i odbioru
w ostateczności masz uszkodzoną końcówkę mocy odpowiedzialną za podawanie sygnału na głośnik lub sam głośnik wysiadł i tu jeśli nie masz wiedzy elektronicznej i sprzętu to sam nic nie zrobisz jedynie jakiś serwis RTV
-

marcinkoz2910 - Members
Gruszka będzie dobra chyba bo radyjko reaguje na nią, a jak ją odłączę to też radio nie działa. Już samom antenę przykręciłem do radia i nic jeszcze go rozkręcę i zobaczę czy coś nie widać w środku ale obawiam się że jest uszkodzone. Dzięki za info.
-

Adam20 - Czytacz
mialem to samo oddalem radyjko do serwisu kosztowalo mnie to 20zl i jeden dzien czekania. koncowka mocy odmowila posluszenstwa
-

strzeliniasty - Members
Koniec kabla mikrofonu wyposażony jest we wtyk 6pin. W nim są przewody masy, modulacji, odsłuchu itp. Bardzo możliwe jest to ze odlutował się przewód właśnie od odsłuchu. Można zrobić to samemu mając lutownicę z cienkim grotem i mały srubokręcik do rozkręcenie tejże wtyczki, no i oczywiście odrobina zdolności manualnych. A może przypadkowo przekręciłeś pokrętło RF Gain co całkowicie wyciszy nam Radio ?
-

Krzysiek-Lwo - Czytacz
- Silnik: AWX
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
kolego miałem to samo ostatnio:)
heheh końcówka mocy poleciała koszt 4 zł dasz rade sam to zrobic:) trzeba zalucic i przykrecic:) ja bym, w ciemno to wymieniał:) jak zrobisz to napisz co było:)
heheh końcówka mocy poleciała koszt 4 zł dasz rade sam to zrobic:) trzeba zalucic i przykrecic:) ja bym, w ciemno to wymieniał:) jak zrobisz to napisz co było:)
- kamyk212121
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio