Moderator: Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Cb antenka jaka najlepsza
chcialbym sie dowiedziec jaka najlepssza antenke mi polecicie do cb radia cobra 19 plus(srebrny panel) mam obecnie midlanda ml145 ale chce jakas flagowa jaka bedzie najlepsza?
Nie jeździj szybciej , niż lata Twój anioł stróż
- Pono21
- Berbeć
np. Alan 18arthorius napisał(a):Do dobrych osiągów trzeba mieć jeszcze odpowiednie radio z bardzo selektywnymi filtrami.
Pamiętaj kolego. Najlepsze CB radia produkowali w latach 90-tych. Wtedy szli na jakość a nie na ilość.
-

prezesik - Members
zastanawialem sie nad antenka sirio 5000 teraz na tym zestawie co mam to mi lapie srednio zasieg 9-10km jak znajdzie sie ktos kto tez ma jakis dobry zestaw to wiecej pociagnie na maksa z mobilkiem gadalem co byl ok 30km odemnie i wlasnie mial sirio 5000 antenke i sie nad nia zastanawiam dobry bedzie to zakup???
Nie jeździj szybciej , niż lata Twój anioł stróż
- Pono21
- Berbeć
Lepsza od niej jest WA-27 ale jeżeli patrzysz na wygląd to Sirio. Sama antena to jeszcze nie wszystko. Ważne jest uziemienie dodatkowe obudowy radia, podwójnie ekranowany kabel, filtr zakłóceniowy na zasilaniu oraz na końcu samo radio.
Pamiętać trzeba, że tak ciężką antenę to na uchwyt lub dziurę w dachu, ewentualnie magnes neodymowy. Bez echa również jest fakt schowania takiej anteny w bagażniku, gdyż bez problemów się nie obejdzie.
Pamiętać trzeba, że tak ciężką antenę to na uchwyt lub dziurę w dachu, ewentualnie magnes neodymowy. Bez echa również jest fakt schowania takiej anteny w bagażniku, gdyż bez problemów się nie obejdzie.Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
dlatego polecam Sirio Performer P-1000, która ma cienki bat łatwy do schowania w bagażnikarthorius napisał(a):Bez echa również jest fakt schowania takiej anteny w bagażniku, gdyż bez problemów się nie obejdzie.
Też myślałem nad Turbo 5000, ale zrezygnowałem z uwagi na grubość bata i problemy ze schowaniem go do bagażnika.-

prezesik - Members
sirio 5000 zobacz co potrafi z alanem 48 (marne radio ale zrobione podemnie)
>>ostatnia łącznosc<<
[ Dodano: 2011-10-20, 01:11 ]
a w jakim celu przecierz mase radio ma z anteny i z minusa z zasilania
>>ostatnia łącznosc<<
[ Dodano: 2011-10-20, 01:11 ]
arthorius napisał(a):Ważne jest uziemienie dodatkowe obudowy radia,
a w jakim celu przecierz mase radio ma z anteny i z minusa z zasilania
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
W takim celu, że zmniejsza to dodatkowo ewentualną rezystancję pomiędzy radiem a karoserią
Zredukuje ewentualne zakłócenia, które możesz spowodować ruszając kablami. Np. niechcąco kopiąc nogą gdzieś w plastik czy cuś 
Zredukuje ewentualne zakłócenia, które możesz spowodować ruszając kablami. Np. niechcąco kopiąc nogą gdzieś w plastik czy cuś 
-

TunaFish - Badacz tematu
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio