CB ALBRECHT AE4700

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez guma » 31 sty 2010, o 22:03

ale moje radyjko było sprawdzane w jego bolidzie
guma
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 2 sty 2010, o 16:31
Lokalizacja: Poznań

 

Postprzez radomiak » 31 sty 2010, o 22:13

widocznie kolega ma lepsze filtry w radiu a ty masz slabsze lub wcale i dlatego tak sie dzieje i jescze jakie radia kolegi i twoje napisz
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez guma » 31 sty 2010, o 22:32

radyjko kolegi marki uniden modelu nie pamiętam moje albrecht ae 4700 jest to trochę starsze radyjko przywiezione z niemiec
guma
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 2 sty 2010, o 16:31
Lokalizacja: Poznań

Postprzez radomiak » 31 sty 2010, o 23:15

guma napisał(a): radyjko przywiezione z niemiec

a przestrojone w zera bo to moze byc to podjedz do magika niech sprawdzi radia z rajchu trzeba przestawic :!:

[ Dodano: 2010-01-31, 22:25 ]
a i jeszcze jedno bo zerknolem na twoje radio i poszukaj na nim przelocznika am/fm jesli go nie ma to lipa bo na necie wyszukalem ze ten model nadaje w fm a my w polsce na am jesli nie ma am to nie pogadasz :-( sprawdz.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez guma » 31 sty 2010, o 23:27

a co to są te zera?Ale jak sprawdzaliśmy radyjko z kumplem coś tam było słychać tylko straszne szumy
guma
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 2 sty 2010, o 16:31
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Krzysiek-Lwo » 31 sty 2010, o 23:34

Są piątki i zera, a chodzi o częstotliwość w jakiej radio jest. W Polsce, częstotliwości kanałów przesunięte są o 5 kHz w dół, czyli w tak zwane "zera". A jeżeli twoje radio nadaje w FM to w Polsce nie pogadasz z tego radia.
Avatar użytkownika
Krzysiek-Lwo
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 29 sty 2010, o 08:42
Lokalizacja: Legionowo
Silnik: AWX
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez radomiak » 31 sty 2010, o 23:35

zera i piatki to tak jakby zakres czestotliwosci my nadajemy np na 27.19 27.20 a nie mamy mozliwosci nadawac np w 27.19.5 19.20.5 nie mamy tych poluwek a na 90% u ciebie nie ma am i tu jest problem podjedz i sprawdz radio.

[ Dodano: 2010-01-31, 22:37 ]
poszukaj na nim przelocznika am/fm jesli go nie ma to lipa

[ Dodano: 2010-01-31, 22:38 ]
Krzysiek-Lwo napisał(a):W Polsce, częstotliwości kanałów przesunięte są o 5 kHz w dół, czyli w tak zwane "zera".

a tu bardziej ksiazkowo ;-)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez guma » 31 sty 2010, o 23:39

jutro albo wtorek pojadę sprawdzić radyjko to odpiszę dzięki
guma
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 2 sty 2010, o 16:31
Lokalizacja: Poznań

Postprzez radomiak » 31 sty 2010, o 23:42

jesli nie masz am/fm to nic nie rob bo szkoda kasy nie daj sie naciagnac ;-)
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez Krzysiek-Lwo » 31 sty 2010, o 23:55

40 kanałów cb (26,965-27,405)
modulacja fm
moc 4W

regulacje
volume
sqelch

skaner
szybka 9/19
skrót mocy 1W/4W
filtr tonów wysokich
filtr dsp
1 pamięć


Znalezione w internecie niestety brak AM
Avatar użytkownika
Krzysiek-Lwo
Czytacz
 
Posty: 93
Dołączył(a): 29 sty 2010, o 08:42
Lokalizacja: Legionowo
Silnik: AWX
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez radomiak » 1 lut 2010, o 13:27

Krzysiek-Lwo napisał(a):modulacja fm


mamy odpowiedz
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Avatar użytkownika
radomiak
Gaduła
 
Posty: 464
Dołączył(a): 11 paź 2008, o 12:10
Lokalizacja: KOŁOBRZEG

Postprzez guma » 1 lut 2010, o 18:42

czyli radyjko do wyrzucenia :-(
guma
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 2 sty 2010, o 16:31
Lokalizacja: Poznań

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości