witam. mam radio peiyng czy jakos tak i glosniki Krüger&Matz 150W + standardowe glosniki przednie golfa III i to audio slabo gra tzn jak wezme na maxa to jakos tak cicho... dodam tylko ze te radio i 2 glosniki wyjolem ojcu z astry (dal mi w prezencie) i kiedy bylo to w astrze to gralo to dobrze tzn glosno podukt teraz z pofównaniem do golfa. co moze byc nie tak ? prosze o jakirs porady. radio w astrze bylo ok miesiaca.
P.S przepraszam za bledy ale pisze z tel.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- Robcio664
- Czytacz
W astrze nie wiem, czy głośniki nie są mocowane na plastikowych dystansach przymocowanych do blachy drzwi. Jak masz w golfie do tapicerki je przykręcone, a z tyłu nie daj Boże ta pianka zabezpieczająca, to masz odpowiedź na pytanie.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
- bogib184
- Gaduła
Moim zdaniem , że radio gra cicho to może być :
1 . Wada okablowania i idzie gdzieś zwarcie po kablu
2. Któryś z głośników ma zwarcie
3. Brak dobrego minusa lub nie podłączyłeś wszystkich plusów w kostce do radia
lub zamieniłeś sygnały na głośniki z plusem
4.Lub przy nieuwadze podczas montażu walła końcówka mocy
Aby sprawdzić pkt 1 i 2 odłącz głośniki przy radiu i podłączaj je pojedyńczo
do któregoś z kanału sprawdź jak gra pojedyńczo . Wtedy będziesz pewien że nie ma przebicia .
Dla pkt 3 cóż posprawdzaj połączenia , jeszcze jedna sprawa jeżeli masz wzmacniacz antenowy też go sprawdź nawet jeszcze przed testem głośników , często daje przepięcie na płytkę.
1 . Wada okablowania i idzie gdzieś zwarcie po kablu
2. Któryś z głośników ma zwarcie
3. Brak dobrego minusa lub nie podłączyłeś wszystkich plusów w kostce do radia
lub zamieniłeś sygnały na głośniki z plusem
4.Lub przy nieuwadze podczas montażu walła końcówka mocy
Aby sprawdzić pkt 1 i 2 odłącz głośniki przy radiu i podłączaj je pojedyńczo
do któregoś z kanału sprawdź jak gra pojedyńczo . Wtedy będziesz pewien że nie ma przebicia .
Dla pkt 3 cóż posprawdzaj połączenia , jeszcze jedna sprawa jeżeli masz wzmacniacz antenowy też go sprawdź nawet jeszcze przed testem głośników , często daje przepięcie na płytkę.

-

pietrasiak2 - Members
pietrasiak2, dzis to sprawdzalem i gra tak samo, bogib184, tak, tak sa przymocowane przednie glosniki w astrze. a tylnie mam w pólce tak jak byly w astrze
- Robcio664
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio