Car Audio Magnat

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Car Audio Magnat

Postprzez Andi.Koksik » 9 lis 2012, o 19:20

Witam wszystkich :) Mam do was kilka pytan, odnosnie tego, co za niedlugo chcialbym zrobic...Sprawa wyglada tak :
1 x Wzmak - Blaupunkt GTA2100 2x100/1x400
1 x Subwoofer MAGNAT Power Bull 300 w Skrzyni Crunch Drive Series
[url=http://]http://i.ebayimg.com/00/s/MTAyNFg3Njg=/$T2eC16F,!)kE9s4Z-UH-BQH8sjgcMw~~48_72.JPG[/url]
Taka skrzynia jak ta.

do tego mam Glosniczki Magnat Car Fit 162... co chcialbym narazie zalozyc w drzwi, ale po 1 nie ma tam orginalnie miejsca dla nich, wiec chcialbym wygluszyc drzwi, zalozyc dystanse, w boczku wyciac dziury na glosniki, i jakos ladnie zamaskowac. jezeli chodzi o wygluszanie drzwi, znalazlem dobry poradnik, wiec ta sprawa jest jasna, ale co polecacie zrobic z tym boczkiem ? wycinac dziure, troche Lipa, no ale jak mus to mus, tylko jak ? zeby tego nie spier****c...

Glosniki mam Zamiar wymienic, na jakis odseparowany zestaw, Co sadzicie wg o firmie MAGNAT ?
zastanawialem sie nad Glosnikami MAGNAT PROFECTION 216, lub MOREL TEMPO 6, i tutaj rodzi sie pytanie, Jaki wzmacniacz pod nie dac ?? kwestia podlaczenia 2 wzmakow jest mi znana.. w przyszlosci mam zamiar zabudowac w bagazniku, lub w miejscu bagaznika i tylniej kanapy 2x JBL W12 GTI MK II, ale to dosc daleka przyszlosc :) a moze nawet 4, tylko czy mi sie szyby nie rozsypia ? Narazie wystarczy to co mam. oczywiscie w podszybiu jeden oryginalny glosnik, wkladac tam cos wg ? Jezeli tak, to co Polecacie ? Zapomnial bym o najwazniejszym - Jednostka sterujaca to JVC KD-BT11. co tez ulegnie pewnie wymianie, ale na co to jeszcze nie mam pojecia...

Pytanie Nr 1:

Jak Zamontowac Glosniki w przednich drzwiach zeby to ladnie wygladalo ?

Pytanie Nr 2 :

Co Sadzicie o MAGNAT PROFECTION 216 vs. MOREL TEMPO 6. Macie cos lepszego ? Pisac.. ;-)

Pytanie Nr 3 :

Glosniki w Podszybie ? Jezeli tak, to jakie ?

Pytanie Nr 4 :

Jaki Wzmacniacz i Jednostka Sterujaca do JBL W12 GTI MK II :roll: ??

Z gory dziekuje za Odpowiedzi :)

[ Dodano: 2012-11-09, 18:21 ]
Wygluszenie Drzwi, mialo by wygladac mniej wiecej tak jak tutaj

http://forum.vw-passat.pl/threads/56102-Wygluszenie-przednich-drzwi-w-passacie-B4-krok-po-kroku
Andi.Koksik
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 11 paź 2012, o 20:29
Lokalizacja: Bad Homburgl Niemcy
Rocznik: 1992
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Car Audio Magnat

 

Postprzez slavwek.ie » 9 lis 2012, o 19:57

1) wszystko znajdziesz tu:
http://www.golf3.pl/topics28/fotoporada ... ht=#409304
2) Magnat i Tempo 6 to dwie różne półki
3) nie dawać nic, beznadziejne miejsce montażowe, jeśli już coś, to tylko tweetery z zestawu separowanego
4) Jaka kasa na wzmacniacz? Jednostka sterująca powinna mieć przynajmniej 2 pary wyjść RCA a już rozpustą byłyby 3 pary (osobne sterowanie subwooferem)
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Andi.Koksik » 9 lis 2012, o 21:50

Dziekuje, czyli tak, W podszybie nic nie wkladac, w drzwi kiedys wlozyc Morele, do tego tweetery, Kasa na wzmacniacz ? Tyle ile trzeba bedzie, narazie o tym nie mysle tak powaznie, ze wzgledu na to, ze zanim to wszystko nastapi minie chwila czasu, ale orientacyjnie chcialbym wiedziec juz, zeby sobie powoli planowac, ewentualnie zbierac juz powoli elementy naglosnienia. Radio z 3 wyjsciami RCA ?? Jeszcze nigdy nie widzialem szczerze powiedziawszy, Moglbys podac jakis Przyklad, orientacyjnie chcialbym zobaczyc. a wzmacniacz, wystarczyl by jeden pozadny?? wiadomo, nie kupie wzmacniacza za 10 000€ jezeli taki wg jest, ale nie watpie w to tak szczerze :) ale 10 000zl, mysle ze moglbym zainwestowac w taki wzmak.

[ Dodano: 2012-11-09, 21:00 ]
Moglo by to byc takie radyjko ? http://allegro.pl/sony-cdx-gt650ui-pilot-multikolor-4x50watt-3xrca-i2753747509.html

Znalazlem jeszcze Inne - Alpine, ale szczerze powiem, ze nie podoba mi sie jakos wygladowo, a ten Soniak, juz przypadl mi do gustu, a jezeli mialo by isc wszystko na wzmacniaczu, to mysle ze dal by rade ?
Andi.Koksik
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 11 paź 2012, o 20:29
Lokalizacja: Bad Homburgl Niemcy
Rocznik: 1992
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez maciej78 » 10 lis 2012, o 00:32

Andi.Koksik,

Morel tempo 6 jest wlasnie z tweterami.

A radio z 3 wyjsciami RCA ja posiadam.
Zadna nowosc.
Bo moja alpina tda 7562r ma juz 13 lat !
Avatar użytkownika
maciej78
Gaduła
 
Posty: 624
Dołączył(a): 17 lut 2011, o 00:40
Lokalizacja: Poznan

Postprzez Andi.Koksik » 10 lis 2012, o 00:55

No troche sie zle wyrazilem :) Wiem ze Morelki sa z Tweetami ;-) .. moze i zadna nowosc, ale nigdy nie widzialem, dlatego zapytalem :) 13 lat :-o No to szacun :) widac ze pozadna firma :) a co sadzicie o radiach z Ekranem LCD ?? chodzi mi o taki duzy, np 7". I nie mowie o jakims Dalco czy Pierdzingu :) np ALPINE
Andi.Koksik
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 11 paź 2012, o 20:29
Lokalizacja: Bad Homburgl Niemcy
Rocznik: 1992
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 10 lis 2012, o 11:31

a gdzie byś takie radio wsadził? te radia mają 7-9 cali i zajmują 2-din czyli tak jak np w mk4, poza tym takie radio kosztuje od 2500zł, a za fajną alpine to ponad 3tyś spokojnie trzeba dać, więc za tą kasę lepiej zrobić coś z głośnikami, niż kupować radio do oglądania filmów? lak lubisz takie gadżety to ok, ja wolał bym za to kupić lepsze zwykłe radio
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Andi.Koksik » 10 lis 2012, o 17:20

No masz racje :) tak po prostu pytam, nie mam ochoty tego teraz kupowac :) wole teraz w jakis Odseparowany zestaw zainwestowac, Ty masz chyba Morele Tempo 6 ?
Andi.Koksik
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 11 paź 2012, o 20:29
Lokalizacja: Bad Homburgl Niemcy
Rocznik: 1992
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 12 lis 2012, o 16:35

Andi.Koksik napisał(a):Ty masz chyba Morele Tempo 6 ?

kiedyś miałem, teraz mam inny zestaw 3-way
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Andi.Koksik » 12 lis 2012, o 17:48

Lepszy ? koszt ? nazwa ?
Andi.Koksik
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 11 paź 2012, o 20:29
Lokalizacja: Bad Homburgl Niemcy
Rocznik: 1992
Silnik: 1.8 AAM
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości