Radio musi szumieć, taki urok modulacji AM. Pozostaje kwestia filtrów przeciwzakłóceniowych, selektywności oraz czułości odbiornika. Mówisz 'miałem yosana'. Jaki model?
BTW: TTI, to takie samo dno, jak Dżony 2.
Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
tymi swoje a ja swoje i tak mnie nie przekonasz ,mówisz szumi ,dupa a nie szumienie
jaka mi to przyjemność z jazdy jak mi szumi,charczy i co troche gałami krencić
mam włonczone asc i nawet jak szumi jak ktoś nadaje z odległości to rozumie co mówi.Yosan, yosana miałem cb 300 takie dobre filtry miał że tak obcinał rozmowy że nigdy z daleka nie dosłyszałeś całej informacji.Więc co dalej?
jaka mi to przyjemność z jazdy jak mi szumi,charczy i co troche gałami krencić
mam włonczone asc i nawet jak szumi jak ktoś nadaje z odległości to rozumie co mówi.Yosan, yosana miałem cb 300 takie dobre filtry miał że tak obcinał rozmowy że nigdy z daleka nie dosłyszałeś całej informacji.Więc co dalej?-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
k0nr4d napisał(a):To dalej, że trzeba umieć używać SQ i RF Gain, nie zaciągać za wysoko, a nie na pałę włączać automat, który do modulacji AM po prostu się nie nadaje, w FM to zupełnie inna sprawa.
jakoś mało prze konowująco . Jak radio do d..y to to możesz całą gałkologie na pałe sie wy uczyć i tak będzie lipa.
-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
mariusz325 napisał(a):k0nr4d napisał/a:
To dalej, że trzeba umieć używać SQ i RF Gain, nie zaciągać za wysoko, a nie na pałę włączać automat, który do modulacji AM po prostu się nie nadaje, w FM to zupełnie inna sprawa.
widze ze kolega jest po mojej stronie barykady
k0nr4d mozesz strzepic sobie jezyk i klawiature a i tak znajda sie lepsi od ciebie i mnie co np. beda ci udowadniac ze podlaczenie pod zapalniczke jest lepsze niz pod aku
albo tacy co w swoim zyciu przerobil 2 radia i wszystkie rozumy pozjadal.
k0nr4d napisał(a):Radio musi szumieć, taki urok modulacji AM.
wiekszosc mysli ze powinno byc cicho jak w komórce a tak sie nie da
a tak nawiasem mowiac to koledze co zalozyl temat nie wiele pomagamy pewnie ma wiekszy metlik w glowie niz mial
ja nadal pozostaje przy swojej propozyci

VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
jesli chceesz raqdio na antymiśka to teddy całkiem wystarczy, własciwie jakiekolwiek nowe radio miidlanda za ok 300zł albo własnie ten president i do tego antena ml145, wyzej wspomniana przez kolegów całkiem wystarczy, ja mam tego teddego i antene jakas niemarkowa za 80 zł 1metr i na trasie wystarczy, chyba ze potrzebujesz zbierac zasieg z 20 km to wtedy radio + antena to koszt osiagnie 1000zł a tak radio 300zł+ antena 140zł, to jest tylko moje zdanie ale zrobisz jak uwazasz, generalnie dla niewymagajacych polecam nowe rzeczy lub takie jeszcze z gwarancja.
poza tym wydaje mi sie troche zabawne jak ludzie reaguja na tym forum w kłótniach typu radio X warte 245zł ma zasięg o 300metrow lepsze niz radio Y za 255zł, tak naprawde to jak radio dziala w duzej mierze zalezy ob pogody, anteny jakosci sprzetu osoby z która rozmawiamy, bo raczej nie odczyjesz niesamowitej jakosci radia za 700zł jesli bedziesz gadał z kims kto ma radio firmy krzak z pomocji w tesco za 80zł.
poza tym wydaje mi sie troche zabawne jak ludzie reaguja na tym forum w kłótniach typu radio X warte 245zł ma zasięg o 300metrow lepsze niz radio Y za 255zł, tak naprawde to jak radio dziala w duzej mierze zalezy ob pogody, anteny jakosci sprzetu osoby z która rozmawiamy, bo raczej nie odczyjesz niesamowitej jakosci radia za 700zł jesli bedziesz gadał z kims kto ma radio firmy krzak z pomocji w tesco za 80zł.
- michal284
- Czytacz
michal284 napisał(a):chyba ze potrzebujesz zbierac zasieg z 20 km to wtedy radio + antena to koszt osiagnie 1000zł
Bzdura.
michal284 napisał(a):raczej nie odczyjesz niesamowitej jakosci radia za 700zł jesli bedziesz gadał z kims kto ma radio firmy krzak z pomocji w tesco za 80zł.
Kolejna, jeszcze większa bzdura. Jeśli chcecie, to pociągnę temat dalej.
-

k0nr4d - Gaduła
michal284, Ty chlopie sie nie wypowiadaj o czyms o czym nie masz pojecia a ledwie liznoles tematu cos ci dzwoni ale nie masz pojecia gdzie
nie mam radia za 1000zl a zobacz co wczoraj nim zrobilem
tylko nie napisz mi ze to niemozliwe
jak czytam takie wypociny to jestem za przywrucenie zezwolen na uzywanie cb.
nie znasz sie nie doradzaj tyle odemnie.
nie mam radia za 1000zl a zobacz co wczoraj nim zrobilem
tylko nie napisz mi ze to niemozliwe
jak czytam takie wypociny to jestem za przywrucenie zezwolen na uzywanie cb.
nie znasz sie nie doradzaj tyle odemnie.
-

radomiak - Gaduła
zrobiłes bład ortograficzny w słowie przywrócenie
ciesze sie ze to ty nie decydujesz o zezwoleniach na cb i nie nastawiaj sie tak agresywnie, do kazdego, napij sie melisy moze.
w swoim poscie napisalem tylko zeby nie wypominac kazdemu cb jakie to ono jest cudowne czy tragiczne tylko po prostu polecic jakies zestaw w konkretnej cenie, bo mozna przepłacic za cos co nie jest nam niezbedne. i jak chcesz to czepiaj sie dalej kazdego słowa jest sprawia cie to przyjemnosc. jak tak bardzo znasz sie na elektronice to załóz tutorial o cb.
-pozdrawaim
ciesze sie ze to ty nie decydujesz o zezwoleniach na cb i nie nastawiaj sie tak agresywnie, do kazdego, napij sie melisy moze.
w swoim poscie napisalem tylko zeby nie wypominac kazdemu cb jakie to ono jest cudowne czy tragiczne tylko po prostu polecic jakies zestaw w konkretnej cenie, bo mozna przepłacic za cos co nie jest nam niezbedne. i jak chcesz to czepiaj sie dalej kazdego słowa jest sprawia cie to przyjemnosc. jak tak bardzo znasz sie na elektronice to załóz tutorial o cb.
-pozdrawaim
- michal284
- Czytacz
michal284 napisał(a): bo raczej nie odczyjesz niesamowitej jakosci radia za 700zł jesli bedziesz gadał z kims kto ma radio firmy krzak z pomocji w tesco za 80zł.
tym stwierdzeniem utwierdziles mnie ze masz blade pojecie o tematyce cb(z calym szacunkiem)
ja swoja propozycie podalem i sie jej trzymam
twoj zestaw jak wyliczyle kosztuje 430zl
a moj ok500 i teraz mi powiedz ze ml 145 jest lepsza od santiago
a po drugie tedy i uniden sa w podobnej cenie ale uniden jest lepszy niby dlatego ze nie ma ASC(pisalem wczesniej jak to dziala)
michal284 napisał(a): chyba ze potrzebujesz zbierac zasieg z 20 km to wtedy radio + antena to koszt osiagnie 1000zł
tu zablysles
ludziom farmazony opowiadasz
i potem ktos przeczyta i sie glowi o co kaman a przez takie wypowiedzi nie doinformowanych ludzi potem robia sie sprzeczki.koles pisze bo ja czytalem na 4um i tam gosc pisal ze jak nie masz takiego a takiego radia to nie polecisz dalej jak na 3 km i sie zaczyna. wezmie sie takich kilku i doradza o czyms co jest dla nich troche czarna magia. malo tego powiem ze 6666660% sprzedajacych cb radio tak do konca nie potrafi doradzic. tylko by antene stroili miernikiem za 30zl co ma 10% przeklamania.
ja swoja propozycie podalem i dalej sie nie bede wypowiadal bo szkoda mojego czasu na pisanie w kolo tego samego. pozdro i 73.
tu tez wkradla sie literowkamichal284 napisał(a):odczyjesz niesamowitej jakosci

-

radomiak - Gaduła
michal284 napisał(a):polecic jakies zestaw w konkretnej cenie
No właśnie, polecasz cenę, nie stosunek cena/jakość i tu jest podstawowy błąd. Ja już przewaliłem multum radiotelefonów w swoim życiu, a i tak czuję, że zbyt mało wiem, weź to pod uwagę, kiedy ze stoickim spokojem doradzasz zestaw wg Ciebie świetny.
-

k0nr4d - Gaduła
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio