CA nie odpala

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

CA nie odpala

Postprzez Pro100 » 3 paź 2009, o 22:10

Witam.

Mam taki problem ze swoim sprzętem. Otóż gdy słuchałem muzyki dość głośno zdarzyło się kilka razy że sab mi się wyłączył nie wiedziałem o co chodzi więc wyłączyłem radio włączyłem i o dziwo wszystko było ok. Aż do pewnego razu kiedy po ponownym uruchomieniu radia sab się nie włączył... Zacząłem szukać. Czasem sab się załączył na sekundę i od razu wyłączył... Zmieniłem bezpiecznik przy aku ale nie pomogło... :cry:
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

CA nie odpala

 

Postprzez Pascal » 3 paź 2009, o 22:27

Pro100 napisał(a):Zmieniłem bezpiecznik przy aku ale nie pomogło... :cry:


Zmieniłem u siebie bezpiecznik i to właśnie było u mnie przyczyną a miałem takie same objawy.Sprawdź jeszcze kable czincz od radyjka idące do wzmaka,kabel Remote i masę...
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez Pro100 » 3 paź 2009, o 22:32

Pascal właśnie posprawdzałem i wszystko jest ok. Na bezpieczniku nie było przejścia wiec zmieniłem, nie wydaje mi się że wzmacniacz się zjarał czy coś bo by się chyba dioda na nim nawet nie zajarzyła ?
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Pascal » 3 paź 2009, o 22:35

Pro100 napisał(a):bo by się chyba dioda na nim nawet nie zajarzyła ?


Też prawda,jeśli świeci kontrolka na zielono to jest ok jesli na czerwono to jest cos nie tak.Jaki masz wzmak i jak go masz podłączonego?Bezp.zaraz za aku podłanczałes jak był podpiety pod aku czy klemy zdjęte?

[ Dodano: 2009-10-03, 22:36 ]
Aha i jak masz podpięte radio działa ci ono z włozonym kluczykiem czy też niezależnie?
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez Pro100 » 3 paź 2009, o 22:41

Wzmak podłączony bezpośrednio o ile dobrze się rozumiemy... Sterowanie z radia radyjko działa bez kluczyka...
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Pascal » 3 paź 2009, o 22:44

No to masz podłączone tak jak ja ale dla pewności:

GND-masa
B+ zasilanie z aku
Rem-radio z czinczami(wraz z kablem czincz idzie cieniutki kabel podłączony do radia z jednej strony,a z drugiej do wzmaka)
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez Pro100 » 3 paź 2009, o 22:48

No ma sie rozumieć dokładnie tak mam podłączone.
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Pascal » 3 paź 2009, o 22:50

To spróbuj jeszcze oblukać dokładnie kabel REMOTE, bo to własnie sterowanie wzmacniaczem, podpinasz pod kostkę ISO pod kabelek z napisem REMOTE, lub STEROWANIE ANTENĄ ELEKTRYCZNĄ, przeważnie koloru właśnie niebieskiego. Jeśli bedzie ok to wtedy odłącz klemy z aku i bez nich zmien bezp za aku i we wzmaku.Innej przyczyny nie widzę.Zasilanie jest masa jest...
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez Pro100 » 3 paź 2009, o 22:55

W takim razie idę zobaczyć sterujący i zmienię ten bezpiecznik jak nie pomorze :P to już nie wiem
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Pascal » 3 paź 2009, o 22:57

Może cos zaradzimy przeciez podłaczenie wzmaka jest proste,jesli radio chodzi a wzmak nie...a masz podłączony tak jak mówiłem to jedynie kabel Rem lub bezp...
Avatar użytkownika
Pascal
Members
 
Posty: 1054
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 00:31
Lokalizacja: TJE

Postprzez Pro100 » 3 paź 2009, o 23:22

No i wyjąłem radio poruszałem kablem sterującym wyjąłem go dotykałem z tym od radia i nic... :/
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Basior1997 » 3 paź 2009, o 23:28

Pro100, wez zrób mostek tymczasowy miedzy + a sterowaniem czyli rem i zobacz czy zadziała
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic :)
Avatar użytkownika
Basior1997
Members
 
Posty: 591
Dołączył(a): 19 paź 2008, o 19:56
Lokalizacja: DGR/PL

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości