Brak zasilania w kostce.

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Brak zasilania w kostce.

Postprzez Jake88 » 25 sty 2012, o 15:24

Panowie dziwna sprawa :-/ .

Zmieniłem sobie radyjko i gdy chciałem je podłączyć, to na 3sek wlącza się podświetlenie+ zegar i gaśnie. Stare radio nie chce się już w ogóle włączyć. Sprawdzałem miernikiem i jest tylko te podtrzymanie, czyli stałe 12V(chyba, że się myle). Bezpiecznik od radia jest dobry, bo zaminiałem z innym i jest to samo. Może trzeba jakieś inne jeszcze sprawdzić?

Dodam, że ojciec podłączył je jakoś, ale gdy je wyłącze, to cały czas dochodzi szum z głośników i nie wyłącza się podświetlenie radia. W taki sposób, to rozładuje mi aku przecież. Chyba podłączył się do tego stałego 12v.
Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o elektryke, ale może to jakiś drobiazg i poradzę sobie sam.

Co to mogło się stać???
Avatar użytkownika
Jake88
Czytacz
 
Posty: 139
Dołączył(a): 13 kwi 2009, o 10:07
Lokalizacja: GRD

Brak zasilania w kostce.

 

Postprzez marcinkoz2910 » 25 sty 2012, o 23:50

poczytaj i zrób tak jak napisano --> http://www.golf3.pl/topics28/podlaczeni ... t12403.htm

jak nie uruchomisz go to będziemy myśleć dalej
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez Jake88 » 31 sty 2012, o 11:07

Dobra radio podłączone, tak jak opisywałem to w pierwszym poście. Elektryk powiedział, że tak musi być, bo coś jest z tym kablem i trzebaby było pruć instalację. Jestem zadowlony, bo radio chodzi bez kluczyka, a sam nie wiedziałem jak to za bardzo zrobić Ale właśnie występuje ten problem, że na wyłączonym radiu szumią głośniki, trzeba się wsłuchać, ale słychać, że działają. Powiedział, że to wina radia i trzeba oddać na gwarancję. Druga sprawa to taka, że podświetla mi cały czas przyciski od ustawiania godziny ale słabiej nie tak jak podczas włączonego radia, raszta się nie świeci, ale elektryk powiedział, że to zależy od radia. Sam nie wiem już co jest.

Jak sądzicie, co się mogło stać?
Avatar użytkownika
Jake88
Czytacz
 
Posty: 139
Dołączył(a): 13 kwi 2009, o 10:07
Lokalizacja: GRD

Postprzez slavwek.ie » 31 sty 2012, o 13:22

Jake88, jakie to radio?
Albo twój elektryk nie ogarnia tematu, albo mocno masz namieszane w tej instalacji..

Przy prawidłowym podłączeniu nie ma możliwości, żeby radio szumiało w głośnikach po wyłączeniu. Podświetlanie jakiś tam przycisków, to może być już opcja sprzętowa danego modelu.
Radio podłączone z pominięciem stacyjki może (zależnie od firmy i modelu) pobierać dość duży prąd spoczynkowy, co zatem skutkuje rozładowaniem AKU w ciągu jednej nocy a przy obecnych temperaturach może być uciążliwe.
Nie trzeba być super fachowcem, żeby poprawnie podłączyć radio, wystarczą do tego podstawowe narzędzia warsztatowe i odrobina oleju w głowie.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
Avatar użytkownika
slavwek.ie
Moderator Globalny
 
Posty: 1251
Dołączył(a): 10 paź 2009, o 18:36
Lokalizacja: P-ce

Postprzez Jake88 » 31 sty 2012, o 14:57

Radio to dalcko dal-065 wiem, że to lipna chińszczyzna, ale mi wystarczy, żeby grało.
Elektryk twierdzi, że radio nawala, sam nie wiem.
Avatar użytkownika
Jake88
Czytacz
 
Posty: 139
Dołączył(a): 13 kwi 2009, o 10:07
Lokalizacja: GRD


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron