brak pamięci w radiu

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

brak pamięci w radiu

Postprzez wnb » 10 maja 2013, o 00:10

Witam posiadam radio NAVIHEAVEN NA-5511
http://pl.scribd.com/doc/34801188/instr ... en-NA-5511
^ schemat
Problem jest mianowicie taki, że w radiu nie działa memory po wyciągnieciu kluczyka wszystko się resetuje oraz również chciałbym zrobić tak żeby można było włączyć radio i bez kluczyka w stacyjce.
Czytałem o mostkowaniu żóltego i czerwonego, niestety nie posiadam kabelków o takich kolorach w kostce od samochodu (pewnie ktoś pozmieniał kolory etc.) I dla tego nie wiem co zrobić..(w radiu nie ma wogóle kabelków żeby kombinować) Sprawa jest zapewne prosta jednak dla mnie dość kłopotliwa bardzo prosiłbym o pomoc.
pozdrawiam
wnb
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 lut 2013, o 15:04
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

brak pamięci w radiu

 

Postprzez bogib184 » 10 maja 2013, o 10:10

Sprawa nie jest prosta, bo jak masz pozmieniane kable, inne kolory, to możesz się domyślić, że nikt Ci w tym nie pomoże, ani nie doradzi, bo i jak ma to zrobić :-/ Podjedź do kogoś, kto zakłada radia samochodowe, dasz na flaszkę i Ci pewnie to podłączy jak należy, bo tak, to temat z cyklu Mission Imposible :-P
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła
 
Posty: 652
Dołączył(a): 16 maja 2012, o 13:13
Lokalizacja: MAZOWSZE

Postprzez wnb » 10 maja 2013, o 12:51

a to nie jest tak, że kabelki są ułożone w odpowiedniej kolejności? liczyłem bardziej na to, że ktoś mi poda kolejność w kostce co które i kolor nie będzie odgrywał roli.. bo opcja żeby pojechać do kogoś jest w ostateczności raczej wolałbym sam zrobić
wnb
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 12 lut 2013, o 15:04
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Postprzez SALWA » 10 maja 2013, o 13:08

W radiu kabelków raczej nie będzie chyba że jest "targane" ;)

Ale na każdym radiu jest rozpiska który kabel do którego pinu wchodzi.

Miernik albo zwykłą probówkę i jedziesz z koksem.

Chcesz żeby radio się wyłączało po stacyjce to musisz poszukać kabla który ma prąd bezpośrednio po przekręceniu kluczyka jeśli nie to szukaj prądu ciągłego, choćby z zapalniczki, reszta to tylko masa i podtrzymanie ale podtrzymanie będzie działało jeśli prąd będzie stały tyle że radio będziesz musiał wyłączać manualnie, reszta to głośniki czyli jakieś 6-8 kabelków, znajdź 3 pierwsze a później musisz kombinować które 2 kable odpowiadają za który głośnik.

Jak robiłem pierwszy raz to fader sprawiał że grało na krzyż :D ... teraz to już jestem macher konstruktor...auto się nie spaliło i wszystko gra jak należy to chyba jest ok :D
Do jazdy jest auto...do głupawek moto... mój Gofer
http://www.golf3.pl/topics2/mkiii-aaz-b ... t58393.htm
Avatar użytkownika
SALWA
Czytacz
 
Posty: 78
Dołączył(a): 9 maja 2013, o 13:17
Lokalizacja: Sosnowiec


- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości