brak anteny w golfie

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

brak anteny w golfie

Postprzez tomcioo18 » 11 sie 2012, o 13:50

witam mam problem nie mam anteny w golfie. wychodzi z radia ale nie mam dziury w błotniku i w dachu. Nie wiem co mam zrobić może coś poradzicie by było to jak najprostsze
tomcioo18
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 19:00
Lokalizacja: Częstochowa

brak anteny w golfie

 

Postprzez pietrasiak2 » 11 sie 2012, o 14:24

tomcioo18 napisał(a):. wychodzi z radia ale nie mam dziury w błotniku i w dachu.

Masz radio , gra czy wychodzi tylko przewód ? :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez tomcioo18 » 11 sie 2012, o 14:27

radio gra kabel z niego wychodzi ale nie mam anteny
tomcioo18
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 19:00
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez PrzemkoXVI » 11 sie 2012, o 14:27

Wiertara, nowa antena i jazda ;-) .
Avatar użytkownika
PrzemkoXVI
Members
 
Posty: 1875
Dołączył(a): 29 lip 2011, o 19:52
Lokalizacja: Willenberg

Postprzez pietrasiak2 » 11 sie 2012, o 14:33

Nie zrywa sygnału? Szumów nie masz? Są anteny wewnętrzne do aut z wzmacniaczem może masz taką zainstalowaną? To po co dziury robić? :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez tomcioo18 » 11 sie 2012, o 14:37

a moze macie jakas instrukcje czy cos

[ Dodano: 2012-08-11, 13:38 ]
nie mam zewnetrzej mam tylko slaba zetke i rmfke ale one gina
tomcioo18
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 19:00
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez PrzemkoXVI » 11 sie 2012, o 14:45

Avatar użytkownika
PrzemkoXVI
Members
 
Posty: 1875
Dołączył(a): 29 lip 2011, o 19:52
Lokalizacja: Willenberg

Postprzez tomcioo18 » 11 sie 2012, o 15:02

ktos wspomniał o antenie wewnętrznej czy ona to dobre rozwiązanie
tomcioo18
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 19:00
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez tomek2199 » 11 sie 2012, o 21:55

tomcioo18, sprawdź czy czasem nie masz anteny podłączonej do tylnej szyby, bo spotkałem sie juz z 3 takimi golfami i sam się dziwiłem gdzie mają anteny aż właściciel jednego z nich mi powiedział że jest podłączona do tylnej szyby ;-)
tomek2199
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 14 sty 2012, o 11:03
Lokalizacja: Rzeszów

Postprzez tomcioo18 » 12 sie 2012, o 09:21

nie ma na tylej szybie podejrzewam ze był wymieniany błotnik lecz nowy został wstawiony bez dziury a ja nie chce wiercić
tomcioo18
Czytacz
 
Posty: 53
Dołączył(a): 19 cze 2011, o 19:00
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez pietrasiak2 » 12 sie 2012, o 10:21

W błotniku dla teleskopowej by trzeba było wyciąć łezkę . I zdjąć błotnik wiem bo przerabiałem temat. Po za tym przeciągnąć kabel . Na dachu wystarczy otwór i przeciągnięcie kabla pod podsufitką i słupku za dużo pracy nie ma. Ale są wewnętrzne tego typu"
https://www.megamedia.pl/antena-klejona ... negocjuj=1
Wypowiedzi:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic696310.html
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez pablomed » 16 sie 2012, o 21:49

tomcioo18, pewien jesteś że nie masz w tylnej szybie? To są 3 górne nitki takie same jak grzanie szyby, podpięte do fabrycznego wzmacniacza umieszczonego w tylnym lewym słupku. Z tym że to działa bardzo dobrze - wiem bo sam mam - i nie ma problemów z odbiorem
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Następna strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość