Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Antena !
Witam! Posiadam golfa III z 97 roku abs klima. Posiadam antenę do radia z przodu z lewej strony przy masce i tu moje pytanie jak czy da się jej położenie zmienić na przykład puścić ją w słupku przednim ? Jak takie coś wykonać ?!
- otto74
- Berbeć
Re: Antena !
otto74 napisał(a):Witam! Posiadam golfa III z 97 roku abs klima. Posiadam antenę do radia z przodu z lewej strony przy masce i tu moje pytanie jak czy da się jej położenie zmienić na przykład puścić ją w słupku przednim ? Jak takie coś wykonać ?!
Powiedz mi tylko po co? To będzie badziewny tuning.
Prócz anteny w blotniku można mieć też ją w dachu. niektóre golfy tak miały. Jest jeszcze opcja przerobienia 3 nitek ogrzewania tylnej szyby na antenę tylko trzeba jeszcze wzmacniacz antenowy dokupić.
Proszę Cię nie realizuj pomysłu anteny w słupku..
- killah
Najszybszy i najbardziej skuteczny sposób na antenę wewnętrzną w aucie to wyciągniecie środkowego kabelka z radia do lusterka. Pojedynczy kabelek a zdziała cuda. Z drugiej strony trochę wkurza dyndając przywiązany do lusterka 

-

prezesik - Members
Wtyczka od anteny ma taki cienki długi bolec, który wchodzi do gniazda w radiu. Zamiast wtyczki w ten mały otwór w radiu wciśnij jakiś grubszy kabelek i wyciągnij do lusterka wewnętrznego. Przy wciskaniu kabelka pamiętaj, aby go za głęboko w środek radia nie wcisnąć, bo możesz zrobić zwarcie w radiu.
-

prezesik - Members
lepiej nie kombinowac niech tam siedzi gdzie jej miejsce, u mnie nie bylo dziury ani w blotniku ani na dachu a tez mam 1997r abs i klime a stacje radiowe nie chcialy grac dopiero po jakims czasie sie spostrzeglem ze mam antene w słupku i lipa straszna ogolnie nie polecam, a dyndajacy przewód bedzie cie irytował..
2.0 GTI
-

Przemo90 - Czytacz
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 AGG
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ok dzi,ęki za poradę już właśnie założyłem u siebie podwójny kabelek w kolorze czarnym zaplotłem go ładnie jak warkocz i pociągnąłem do lusterka z tyłu i całkiem nieźle wygląda i nic nie dynda mogę podrzucić później fotki dla chętnych no i oczywiście niego w gębie lepiej radyjko gra i więcej stacyjek odbiera i nic nie trzeszczy świetna porada plusik dla kolegi 

-

redies - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio