Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Aby radio wyłączało się razem z przekreceniem kluczyka.
Witam, mam problem odnośnie radia, gdyż działa ono tak ze radio nie przestaje grać przy wyjęciu kluczyka. Jak można je podłączyć żeby nie grało przy wyjęciu kluczyka? Zdjęcia dodam poniżej. Pozdrawiam
- majooo999
- Czytacz
Kolego, trafiłem w sieci na taki schemat:
30 stałe zasilanie
S zasilanie po włożeniu kluczyka
15 i X zasilanie po zapłonie,
50 rozrusznik,
P parking zasilanie po wyjęciu kluczyka
jak masz dostęp do kontrolki to zwyczajnie wbij kontrolką się pod pin o oznaczeniu S i napięcie powinieneś tam mieć gdy kluczyk będzie w stacyjce. Sam bym to sprawdził ale autko jest zajęte. Jeśli będzie tak jak sądzę że będzie tam zasilanie gdy będzie klucz w stacyjce to podepnij ten sygnał pod czerwony kabel zasilania ISO w radiu. Pamiętaj że żółte to napięcie stałe a czerwone to sterowanie włączeniem radia. Po tym zabiegu radio grać będzie gdy będzie klucz w stacyjne- w biegu wysiadasz wyjmując klucz radio samo się wyłącza i włącza jak wrócisz i wsuniesz klucz.
powodzenia
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Dzieki koledzy, jakoś poradziłem sobie z tym ze tylko z kluczykiem działa w stacyjce i nie gubi stacji, A czy wcześniejsze podłączenie mmiało jakiś wpływ może na akumulator czy coś? Bo radio działało nawet wtedy gdy nie było kluczyka w stacyjce. Pozdrawiam i dzieki za odp.
- majooo999
- Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio