A jeśli nie ma RCA ??

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Adek19 » 22 kwi 2008, o 07:50

Adriano_ad napisał(a):Adek19,
Ten wzmak masz podpięty pod samą skrzynkę ?


Tak tylko jest podłoczony pod skrzynie
Avatar użytkownika
Adek19
Members
 
Posty: 1240
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 19:38
Lokalizacja: Sokołów Podlaski

 

Postprzez Adriano_ad » 23 kwi 2008, o 21:42

A nie wie ktoś czy wzmacniacze JBL miały wejście HI-input ??
Adriano_ad
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 11 kwi 2008, o 21:48
Lokalizacja: Mazowieckie

Postprzez Adek19 » 23 kwi 2008, o 21:46

chyba niekture modele miały ale co do tego nie jestem pewien
Avatar użytkownika
Adek19
Members
 
Posty: 1240
Dołączył(a): 14 mar 2008, o 19:38
Lokalizacja: Sokołów Podlaski

Postprzez revers » 26 kwi 2008, o 02:06

Kolego a co to dokładnie za radio? Osobiście jak mam taką sytuacje jak ty to sobie RCA dorabiam, da sie w każdym. Tylko teraz pytanie jaka jest twoja wiedza z zakresu elektroniki i zdolność w posługiwaniu się lutownicą?
revers
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 2 sty 2008, o 02:11
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Postprzez Adriano_ad » 5 maja 2008, o 21:38

Radio to angielskiej firmy, 7' wyświetlaczem i z dvd . A co do lutownicy jest bardzo dobrze, od małego coś lutowałem :-) lubię się czasem pobawić, a dla czego pytasz??
Adriano_ad
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 11 kwi 2008, o 21:48
Lokalizacja: Mazowieckie

Postprzez revers » 10 maja 2008, o 14:13

bez konkretnego modelu ciężko mi coś znaleźć o tym radyjku. Jeśli czujesz się na siłach możesz "podkraść" sygnał, dolutować kable RCA bezpośrednio przed wejściem na wbudowany w radio wzmacniacz
revers
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 2 sty 2008, o 02:11
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Postprzez Adriano_ad » 10 maja 2008, o 16:50

Te radio ma 4x40 Myślisz że to się uda?? nie spale końcówki mocy w radiu? A jak by podłączyć dwa z czterech kanałów i zmniejszyć balans na właśnie te dwa kanały??
Adriano_ad
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 11 kwi 2008, o 21:48
Lokalizacja: Mazowieckie

Postprzez No_Limits » 13 maja 2008, o 23:08

zrób zdjęcie z tyłu radia a na gorze lub dole masz model radia może nie masz jakiejś kostki lub masz jakąś wersje okrojoną kostki bo wątpliwa sprawa żeby dvd nie miało wyjścia pod wzmacniacz.

a co do tego zmniejszenia balansu to bedziesz miał dość duże zakłucenia i jak ktoś juz pisał możesz uszkodzić konćowki mocy w radiu lub spalić wzmacniacz nie polecam.
No_Limits
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 12 maja 2008, o 16:40
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.

Postprzez revers » 17 maja 2008, o 12:46

Jeśli to dobrze zrobisz to nic nie spalisz bo wepniesz się jeszcze przed końcówką mocy ale zrób najpierw zdjęcia jak pisze No_Limits, też mi sie to wydaje dziwne ze takie radio niema RCA. czasem uboższe wersje mają w obudowie zaznaczone miejsca pod gniazdka lecz są zaślepione a na płytce jest wszystko podłączone aż do wyprowadzeń pod złącza.
revers
Czytacz
 
Posty: 39
Dołączył(a): 2 sty 2008, o 02:11
Lokalizacja: Strzelce Opolskie

Postprzez Adriano_ad » 15 mar 2009, o 18:30

Radio sprzedałem, mam nowe z mnóstwem RCA :-D dzieki za porady.
Adriano_ad
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 11 kwi 2008, o 21:48
Lokalizacja: Mazowieckie

Poprzednia strona

- - -



Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości