zmiana skrzyni z 4 na 5

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

zmiana skrzyni z 4 na 5

Postprzez bradoc » 17 lip 2011, o 23:52

witam ostatnio kupiłem golfa 3 1.4 cl z 92 roku z gazie. auto posiada seryjnie 4 biegi i wydaje mi sie ze to za mało poniewaz przy 90 km silnik wyje i czuc ze pracuje na wysokich obrotach.mozliwa by była zmiana skrzyni z 4 na 5 z innego golfa 3?
bradoc
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 17 lip 2011, o 23:42
Lokalizacja: Wołowiec

zmiana skrzyni z 4 na 5

 

Re: zmiana skrzyni z 4 na 5

Postprzez Kriss_Lodz » 18 lip 2011, o 00:09

bradoc napisał(a):witam ostatnio kupiłem golfa 3 1.4 cl z 92 roku z gazie. auto posiada seryjnie 4 biegi i wydaje mi sie ze to za mało poniewaz przy 90 km silnik wyje i czuc ze pracuje na wysokich obrotach.mozliwa by była zmiana skrzyni z 4 na 5 z innego golfa 3?


Przecież wychodziły takie same wersje ze skrzynią 5B więc nie będzie z tym żadnego problemu. Chyba że się mylę to mnie poprawcie :-P
Nie masz co zrobić z kasą ????

Zostań klientem stacji ASO :)
Avatar użytkownika
Kriss_Lodz
Czytacz
 
Posty: 124
Dołączył(a): 17 lip 2011, o 23:00
Lokalizacja: Łódź

Postprzez killah » 18 lip 2011, o 11:24

nie powinno być żadnych problemów jednak z doborem skrzyni nie poradzę. Pewnie każda z 1.4 5 biegów będzie OK.
killah
 

Postprzez krisss.79 » 21 lip 2011, o 11:43

bradoc, ja tez zmnienialem u siebie z 4 na 5 i nie bylo zadnego problemu
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
Avatar użytkownika
krisss.79
Badacz tematu
 
Posty: 387
Dołączył(a): 21 paź 2008, o 17:29
Lokalizacja: zielona gora

Postprzez k-m-r1 » 22 lip 2011, o 22:44

na wiosce znajomy miał golfika 2 w dizelku i zawsze jezdził na 4 biegu aż okazało sie że i 5 wskakuje ...
nikt nie wiedział że ma 5 biegów kupa smiechu była

zmiana skrzyni to nie tak wiele pracy
silnik do góry pułsosie wybierak odkręcasz przewody wypinasz skrzynia powinna wyjsc do przodu

nowa skrzynia nowa kaseta tam gdzie w kabinie masz gałke biegów
i powinno grac ale nie wiem jak to bedzie z przebiegiem i stanem faktycznym predkosci a licznikiem
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław


- - -



Powrót do Napęd i skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości