Tydzień temu sprowadziłem z Niemiec moj pierwszy samochod - golfa III z silnikiem 1.4 (na dniach opisze go w odpowiednim dziale).
Niestety badz stety ma on skrzynie 4 biegowa. Zastanawiam sie nad zmiana tej skrzyni na 5, podobno mniej pala, ale tez podobno slabiej przyspieszaja.
Jakies porady?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Witam. Ja też od 2 lat jestem szcześliwym posiadaczem golfika z tym samym silniczkiem ale jeszcze gaz zamontowałem sobie. I powiem tak na benzynie nie wiem ile pali bo nie jezdze na benzynie
Chyab ze zima to pojdzie mi z cały bak a tak to mam zawsze te 8 l
A jesli chodzi o gaz to jestem zadowolony. Bylem na gazowni kazalem im odkrecic kurki bo wkurzalo mnie mulenie auta na 4 i 5 biegu. I powiem ci wcale nie jest taki wolny do 120 idzie jak burza max 170 jechalem moglem wiecej ale prostej braklo i to na gazie i pali mi 11- 12 l gazu ale jak mowie przy odkreconych zawworach na full. Takze mysle ze 1.4 spokojnie ci wystarczy a benzyniak sam 1.4 to w zupelnosci.
Chyab ze zima to pojdzie mi z cały bak a tak to mam zawsze te 8 l
A jesli chodzi o gaz to jestem zadowolony. Bylem na gazowni kazalem im odkrecic kurki bo wkurzalo mnie mulenie auta na 4 i 5 biegu. I powiem ci wcale nie jest taki wolny do 120 idzie jak burza max 170 jechalem moglem wiecej ale prostej braklo i to na gazie i pali mi 11- 12 l gazu ale jak mowie przy odkreconych zawworach na full. Takze mysle ze 1.4 spokojnie ci wystarczy a benzyniak sam 1.4 to w zupelnosci.- n00b1two
- Czytacz
Hidd zmnieniaj skrzynie jak najszybciej.Ja rok jezdzilem na skrzyni 4 biegowej i wiem co to znaczy,2 dni temu zalozylem 5 skrzynie i jest super,tylko z przyzwyczajenia zapominam o 5 biegu
,ale to minie.Moja skrzynia4 palila 10 l w miescie spokojnej jazdy na trasie 6,5-7l.A co do przyspieszenia to 4 jest slabsza,5 ma wieksze przelozenia.
Pozdrawiam i zycze szybkiej wymiany,choc patrzac na date moze juz wymieniles
,ale to minie.Moja skrzynia4 palila 10 l w miescie spokojnej jazdy na trasie 6,5-7l.A co do przyspieszenia to 4 jest slabsza,5 ma wieksze przelozenia.
Pozdrawiam i zycze szybkiej wymiany,choc patrzac na date moze juz wymieniles

moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
Zapraszam do ogladania mojego golfa
-

krisss.79 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów