Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zmiana silnika
chciałbym zmienić silnik z 1,4 na silniejszy, prosze o pomoc gdzie bezpiecznie moge kupić silnik? Może polecacie jakieś zakłady mechaniczne bo musze zająć sie przegubami
- thobo1
- Berbeć
mysle ze TWojej miejscowosci jest ich tyle jak grzybow po deszczu idz do jakies konkretnej firmy niech Ci pomoga i zrobia dobra robote a nie gdzies po garazach sie walac i na koncu rozklekocze sie cale auto... mysle ze wypadku 1.4 to troche lipa bedzie prazkroczysz chyba przynajmnij polowe wartosci auta jezeli ja bym zmienial na mocniejszy to przynajmnej 2.0 115 koni jesli chodzi o benzyne
-

Imper - Members
goły silnik 1,8 benzyna kupiłem na szrocie 650 zł (reszta z mojego 1.
, końcówki drążków, stabilizatorów itp, 60zł olej silnikowy 60 zł, płyn wspomagania chyba 25 zł, płyn chłodnicy (?), pasek rozrządu (?), filtr oleju (?), pracowałem razem z kolegą mechanikiem sobota i niedziela (on wziął 200zł), ale jestem 
, końcówki drążków, stabilizatorów itp, 60zł olej silnikowy 60 zł, płyn wspomagania chyba 25 zł, płyn chłodnicy (?), pasek rozrządu (?), filtr oleju (?), pracowałem razem z kolegą mechanikiem sobota i niedziela (on wziął 200zł), ale jestem 
- tover
- Berbeć
każdy porządny szrot daje 7-10dni gwarancji rozruchowej, więc można zakup zsynchronizować z mechanikiem, np. zaliczki, tak aby zakup i pierwszy dzień montażu był ten sam. Dobry mechanik już I dnia jest w stanie stwierdzić czy ogólnie silnik jest OK pozdrawiam
- tover
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów