Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zielony korek w silniku!
witam od czego jest zielony korek przy skrzyni biegow golf 3 1.8gt.Gdy go otworzylem w srodku jest sucho/\.Czy przypadkiem nie ma byc tam zadnego oleju?
- blacholmc
- Berbeć
ten korek slurzy jako zaslepka, otwieramy ja gdu ustawiamy skrzynie, bez tego korka moglyby naleciec smiecie i zatrzec skrzynie.
[ Dodano: 2008-11-02, 14:31 ]
przez ten korek nie wlewamy oleju
[ Dodano: 2008-11-02, 14:31 ]
przez ten korek nie wlewamy oleju
- piotr0488
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
piotr0488,
ale mnie rozbawiłeś do łez....
blacholmc, to co widzisz te zęby to wieniec na kole zamachowym, bendiks rozrusznika sie z nim zazebia i obraca silnikiem aby go odpalić. ogolnie to miejsce słuzy także do ustawiania kata wyprzedzenia zapłonu. w każdym VW jest coś takiego benzyna i dizel. tam jest jakby strzałka na obudowie a na kole zamachowym jest znaczek kreska która sie z tą strzałką pokrywa i w tym momencie oznacza to ze tłok pierwszego cylindra jest w Górnym Martwym Położeniu czyli GMP. w ogóle jest to komora sprzegła. i ma być tam suchusieńko...
ale mnie rozbawiłeś do łez....
blacholmc, to co widzisz te zęby to wieniec na kole zamachowym, bendiks rozrusznika sie z nim zazebia i obraca silnikiem aby go odpalić. ogolnie to miejsce słuzy także do ustawiania kata wyprzedzenia zapłonu. w każdym VW jest coś takiego benzyna i dizel. tam jest jakby strzałka na obudowie a na kole zamachowym jest znaczek kreska która sie z tą strzałką pokrywa i w tym momencie oznacza to ze tłok pierwszego cylindra jest w Górnym Martwym Położeniu czyli GMP. w ogóle jest to komora sprzegła. i ma być tam suchusieńko...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi