Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wyskakuje mi wsteczny bieg w golfie
witam.mam taki problem ze jak jade do tyłu to bieg wsteczny mi wyskakuje.co proponujecie?co wymienic?
- stachu12343
- Czytacz
Wyreguluj luz na drążku (jak nie dociąga biegu do końca i tym samym nie zazębia kół to dlatego wyskakuje) ... najlepiej zacznij od góry od lewarka i idz do dołu przy skrzyni jest cięgno które wbija biegi wbij sobie wsteczny i wtedy jeszcze raz regulacja (w skrzyni z mojego silnika 1Y jest nawet specjalne "coś" w miejscu które opisałem czym się reguluje, nie wiem jak w benzynie) ....
Jak powoli sobie ruszasz na półsprzęgle to nie wyskakuje nie ? Tylko jak dasz trochę gazu i większe obroty ? Moim zdaniem regulacja ... nic ze skrzynią, nie jeździj z tym bo zużyjesz szybko elementy w skrzyni to tak samo jakbyś go bez sprzęgła wybijał (chociaż podobno kubica tak umie w BMW wybijac
)
Jak powoli sobie ruszasz na półsprzęgle to nie wyskakuje nie ? Tylko jak dasz trochę gazu i większe obroty ? Moim zdaniem regulacja ... nic ze skrzynią, nie jeździj z tym bo zużyjesz szybko elementy w skrzyni to tak samo jakbyś go bez sprzęgła wybijał (chociaż podobno kubica tak umie w BMW wybijac
)- morsdicti
- Members
stachu12343, tak jak kolega pisze morsdicti, powinno pomóć
przerabiałem to samo.. prostu trzeba zrobic regulacje i tyle
przerabiałem to samo.. prostu trzeba zrobic regulacje i tyle-

Legionista - Members
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów