Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wyrzucanie wstecznego
WItam chłopaki ja chciałbym sie was poradzić na temat wtecznego.... poniewaz wlaczajac wsteczny wyrzuca mi go... porpstu jadac powoli moge jechac cały czas ale gdy np mam górke albo jest snieg i traci przyczepnośc odrazu do wyrzuca. Ogólnie to przytrzymuje lewarek zeby nie wywalało. WIecie moze co jest przyczyną tego>???????
Mój Golfik --------->>>> http://www.golf3.pl/topics2/moj-pink-fl ... pink+floyd
-

Gumis1988 - Czytacz
Miałem podobnie w 1.6 jadąc powoli nic sie nie działo ale jak tylko dodałem gazu zaraz wyskakiwał. mi pomogła wymiana skrzyni niestety 

- lukaszmiodna
- Berbeć
z tym wyskakujacym R na wyzszych obr to wina zębatek w skrzyni. pojechane są ząbki na trybach i pod wiekszym obciązeniem tryb zazębiny wyskakije... wiec albo naprawa skrzyni albo wymiana na 2gą..
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Mogą to być widełki które włączają wsteczny (nie pamiętam jak to sie fachowo nazywa) mają już wyrobine powierzchnie i nie wpychają zębatki na swoje miejsce przez co przy obciązeniach wyskakuje. miałem podobnie w swoim golfie tylko wyskakiwały mi 2 i 3 do tego synchronizator się rozleciał i musiałem kupić nową skrzynke.
-

Stefański - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów